Ο Σύλλογος Kρητών Μονάχου στο Celebrity Travel

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Στην κατάμεστη Augustiner Keller ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ηπειρωτικής Κοινότητας για τα 50χρονα που θα διαρκέσουν όλόκληρο το 2019 Φωτο Βασίλης Μαρής

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου στο Celebrity Travel

Βίντεο προβολής εκδήλωσης Κρητικού Συλλόγου Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου,
απο σήμερα μπορείτε να προμηθευτήτε το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας με θέμα τις φορεσιές του Πόντου.

Για την επίτευξη του ημερολογίου αυτού, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Γιάννη Αμαραντίδη, Βασίλη Γιορανίδη και Θεοχάρη Κριθαρίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία ES-Smart Grafik Design για την καταπληκτική δουλειά και τον τέλειο σχεδιασμό του ημερολογίου.

Προλάβετε!

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου

Αρχίζουμε την νέα χρονιά "παραδοσιακά" απολαμβάνοντας κάθε μήνα και μια φορεσιά της Θράκης μας.

Το ημερολόγιο του συλλόγου μας είναι έτοιμο και περιμένουμε να το θαυμάσετε.

Για παραγγελίες στείλτε μας τα στοιχεία σας σε προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Gregory Giakis, Photographie & Video "Gregory Giakis" Gregory Giakisκαι την ES smart graphic design - Werbeagentur für Print- und Onlinemedien για την εξαιρετική τους δουλειά.

Πολιτιστικός Σύλλογος - Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου

Για 16η συνεχή χρονιά οργανώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Λυκείου των Ελληνίδων στο Πνευματικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» των Αγίων Πάντων Μονάχου.
Και φέτος μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.


Οι επισκέπτες γεύτηκαν σπιτικά εδέσματα, θαύμασαν χειροτεχνίες, κατασκευές, διακοσμητικά και κοσμήματα, ξεφύλλισαν βιβλία, άκουσαν για τα διάφορα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την δρ Μαργαρίτα Βρεττού στην ομιλία της «η μαγεία των Χριστουγέννων» και χριστουγεννιάτικα κάλαντα αρχικά από την κιθάρα της κας Μάριον Χατζηαντωνίου-Wolff και το τριγωνάκι της Φωτεινής Τσεντικοπούλου και αργότερα από τη χορωδία «Φιλαρμονία» του Μιχάλη Αμανατίδη.


Τα παιδιά δημιούργησαν με την καθοδήγηση της ζωγράφου Ελένης Σαρρή χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, η αίθουσα ευωδίασε από σπιτικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, αλλά και Glühwein, φίλοι και γνωστοί συναντήθηκαν σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.
Επίσημη καλεσμένη στην εορταγορά ήταν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, η οποία όπως κάθε πρόξενος αποτελεί επίτιμο μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων. Η κυρία Κωνσταντινοπούλου χαιρέτισε τους καλεσμένους και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.
´Ενας πάγκος της εορταγοράς ήταν αφιερωμένος στη φιλανθρωπική οργάνωση «Griechenlandhilfe», τα έσοδα της οποίας διατίθενται κατ´ ευθείαν σε διάφορα πρότζεκτ στην Ελλάδα.
Μέρος των εσόδων της φετινής εορταγοράς του Λυκείου των Ελληνίδων θα διατεθούν στην 4η φιλανθρωπική εκδήλωση των διαφόρων φορέων του Μονάχου, που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2018, για την ανοικοδόμηση του Λύρειου ιδρύματος που κάηκε στις φωτιές του Ιουλίου στην Αττική.

25.11.2018 Ετοιμα όλα για το Κουρμπάνι του Θρακικού Συλλόγου που ξεκίνησε πριν από λίγο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΝ των Αγίων Πάντων Φωτογραφίες Efstratia Stratoula

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Ολοκληρώθηκε η σύνθεση των ΔΣ του συλλόγου και της Ηπειρωτικής Νεολαίας που θα οδηγήσει την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου στις εκδηλώσεις για τα 50χρονοα το 2019


ΔΣ
Πρόεδρος Νίκος Σταμάτης
Αντιπρόεδρος Βασιλική Θανασιά
Α Γραμματέας Γιάννης Βασιλείου
Β Γραμματέας Κατερίνα Παππά
Α Ταμείας Θεόδωρος Δούκας
Β Ταμείας Νικολαίτα Θανασια
Υπευθ. Χορευτικού. Νίκη Μπουζούκη
Υπευθ Νεολαίας Κατερίνα Παππά
και Νικολέτα Θανασιά

ΔΣ Νεολαίας
Πρόεδρος Λάζαρος Σιούτας
Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Λουκάς
Γραμματέας Κατερίνα Παππά
Β Γραμματ. Αννα Μαρία Αστραπίδου
Ταμείας Γιώργος Θεοδώρου
Β Ταμείας Δήμητρα Σιάρκου

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Ο σύλλογος μας στα πλαίσια δημιουργίας νέου λογότυπου,προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό,στον οποίο θα συμμετέχουν οι μαθητές των Ελληνικών Γυμνασίων κ Λυκείου του Μονάχου.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, Γενικό Προξενείο στο Μόναχο κ στο Γραφείο Εκπαίδευσης. 

Το νέο ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου

Το νέο ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές.

Από αριστερά Κατερίνα Παππά, Βασιλική Θανασιά, Νίκη Μπουζούκη, Γιάννης Βασιλείου, Νίκος Σταμάτης, Θεόδωρος Δούκας (το 7ο μέλος είναι η Νικολέτα Θανασιά)

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης "παιδιά βοηθούν παιδιά" του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Το έντυπο του συλλόγου Αιγαίου για το χορευτικό του

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Από τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στη Μονή Αρκαδίου που οργάνωσε στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου ο σύλλογος  κρητών Μονάχου και η δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης των νήσων του βορείου Αιγαίου παρουσία της Γεν. Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο Π. Κωνσταντινοπούλου

Θράκικος Σύλλογος Μονάχου

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου                                                              Ανακοίνωση για επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του ολοκαυτώματος της Ι. Μονής Αρκαδίου στις 11 Νοεμβρίου στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου και την φιλανθρωπική εκδήλωση συλλόγων και φορέων Μονάχου στις 9 Δεκεμβρίου

Το χορευτικό συγκρίτημα του συλλόγου Κρητών Μονάχου σήμερα στο Οberammergau στην εκδήλωση της ελληνικής αποστολής του ΝΑΤΟ

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Έναρξη του νέου κύκλου εκμάθησης ποντιακών χορών στις 14.10.2018

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελασσονιτων Μονάχου σε συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου

Καλοκαιρινή εκδήλωση συλλόγου Θρακιωτών

Aπό την καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου στην αυλή της ενορίας των Αγ. Πάντων Φωτογραφίες: Μαίρη Καρακασίδου

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτο η καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Μονάχου με το ψήσιμο αρνιών που έγινε στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου MINOA
Φωτογραφίες: Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου

Lyzeum Club der Griechinnen München - Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου

After Work Συνάντηση
Παρασκευή 22 Ιουνίου από ώρα 18:30 - 21:30
Augustiner Biergarten München - Arnulfstraße 52, 80335 München
Πρόσκληση για δροσερό αναψυκτικό ή ποτό και παρέα την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 από τις 6:30 μμ.

Συμμετοχή της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου στις εκδηλώσεις για τα 860α γενέθλια της πόλης του Μονάχου στην Frauenplatz am Dom την περασμένη Κυριακή Φωτογραφίες Katerina Pappa

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

15.06.2018

«Πίστη και επιστήμη: μια αγεφύρωτη αντίθεση; Προϋποθέσεις και όρια του διαλόγου μεταξύ θεολογίας και φυσικών επιστημών». θα είναι το θέμα που θα εισηγηθεί ο Δρ. Αθανάσιος Βλέτσης, καθηγητής στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου LMU.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» του Ι. Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, Ungererstr. 131, 80805 Μόναχο.

To νέο ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Μονάχου

Πρόεδρος  Στέλιος Ε. Αντωνάκης
Αντιπρόεδρος Γιώργος Β. Μαρής
Γεν. Γραμματέας Μανώλης Κυριακάκης
Ταμίας Ανδρέας Παρασκευάς
Οργ. Γραμματέας Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Υπευθ. Νεολαίας και χορευτικού Κώστας Αντωνάκης
Υπευθ. Δημοσίων σχέσεων Μιχάλης Πιτοπουλάκης


Δεν έθεσαν υποψηφιότητα μετά από πολλά χρόνια προσφοράς εκτός τον Μανώλη Κουγιουμουτζή και οι Δρ Αργυρή Παρασύρη (Δημοσίων σχέσεων) και οΣτέλιος Μανδαλενάκης (ταμίας)  

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Κυριακή, 27 Μαίου 2018 – Εκκλησιασμός/Δ ο ξ ο λ ο γ ί α για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα!
21 Μαίου 1864 – 21 Μαίου 2018

Ο Σύλλογός μας, γιορτάζοντας την 154η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή, 27 Μαίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέστεντ (Auferstehungskirche) Gollierstr. 55, München-Westend
(U-4/-5, Schwanthalerhöhe & Bus 53, Bergmannstraße)
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (κατά τις 13.15) θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία.
Στη συνέχεια ο σύλλογός μας θα δεξιωθεί τους καλεσμένους και τα μέλη του στη Λέσχη του, Kulturkeller Westend (Westendstr. 76 Rgb., 5 λεπτά με τα πόδια).

Κοινή επιμνημόσυνη δέηση συλλόγων Κρητών και Ποντίων Μονάχου στον ΙΝ των Αγίων Πάντων

Μόναχο: Αποκαλυπτήρια μνημείου για γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου-VIDEO

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Σύλλογος Λόγου Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού της Βαυαρίας - Ελληνική Κοινότητα Χααρ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που σχεδίασε και υλοποίησε ο Σύλλογος Λόγου, Τέχνης και ελληνικού Πολιτισμού της Βαυαρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Haar, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.


Το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η έκθεση και παρουσίαση 90 σπάνιων αντίτυπων αρχαίων ελληνικών νομισμάτων από περιοχές της ελληνικής επικράτειας.


Η συλλογή ανήκει στον πρόεδρο του συλλόγου Λόγου και Τέχνης κο Χ. Χατζησπυρίδη.
Κάθε παρουσίαση νομίσματος πλαισιωνόταν από το αντίστοιχο χορευτικό τμήμα ανά γεωγραφική περιοχή. Αξιοσημείωτο για την εκδήλωση μας ήταν η μεγάλη ανταπόκριση από τα χορευτικά τμήματα ελληνικών συλλογών τιμώντας την παγκόσμια ημέρα χορού και η άψογη συνεργασία τους μαζί μας.


Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου, του δήμου HAAR και της ενορίας των Αγίων Πάντων. Για την επιτυχία της εκδήλωσης, θερμές ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στους ελληνικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής του Μονάχου και Χααρ καθώς και στους εθελοντές μας.


Ειδική αναφορά στην κυρία Ρένα Τσόγκα που επιμελήθηκε άψογα την οργάνωση, διεξαγωγή και παρουσίαση της εκδήλωσης. Η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Διοργάνωση: Σύλλογος Λόγου, Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού της Βαυαρίας και Ελληνική Κοινότητα Χααρ Υποστήριξη: Δήμος Χααρ, Ελληνικό προξενείο, Ενορία Αγίων Πάντων
Κύριοι παρουσιαστές: Ρένα Τσόγκα (ελληνικά), Marion Wolff (Γερμανικά)


Παρουσιαστές νομισμάτων:
Άργος: Γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κα Κωνσταντινοπούλου και Δήμαρχος Haar κα Müller
Κρήτη – Κνωσός: Κουγιουμουτζής Μανώλης πρόεδρος του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και Herr Stefan Ruetz φιλέλληνας
Μακεδονία – Φίλιππος κα Χρύσα Ζλατίντση και αρχιμανδρίτης Γ. Σιώμος
Κρήτη – Φαιστός: κα Ελένη Βούλγαρη πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων
Μακεδονία – Περσέας: αρχιμανδρίτης Γ. Σιώμος
Ζάκυνθος: κα Αμαλία Κορακιανίτη πρόεδρος του συλλόγου επτανήσιων Μονάχου και κα Αθηνά Μουζακίτη μέλος του ΔΣ του συλλόγου Επτανησίων Μονάχου
Θράκη – Αίνος: κος Χρήστος Γκουλιαμάνης και κος Ηλίας Νταλακίδης πρόεδρος του Θρακικού συλλόγου Μονάχου
Λάρισα: κα Μαρία Ψαριάη πρόεδρος του συλλόγου Ελασσονιτών και κα Σταυρούλα Τζώτζη
Πόντος – Παντικάπαιον: κος Γεώργιος Τσορακλίδης μέλος της επιτροπής για την προώθηση του θέματος της γενοκτονίας των Ποντίων στην Ευρώπη και Herr Horst Krause φιλέλληνας
Αιγαίο – Κως: κα Σταυρούλα Κλιγκ ταμίας του συλλόγου Αιγαίου Μονάχου και κα Sara Sandow
Ήπειρος: κος Απόστολος Κώτσης πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Haar και κος Δημήτρης Αγγέλης
Αθήνα: κα Ελένη Βούλγαρη πρόεδρος του Λυκείου των ελληνίδων Μονάχου


Χορευτικά τμήματα: (με τη σειρά παρουσιάσεως) Ελληνική κοινότητα Haar, Λύκειο των Ελληνίδων Μονάχου, Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου Θρακιώτικος σύλλογος Μονάχου, Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου, Σύλλογος Ποντίων Μονάχου Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου, Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου


Χορηγοί: Αγγέλης Δημήτρης μεταφραστής των κειμένων στα γερμανικά , Werbeagentur P3, Chronos-papertime, Thomas Thaller , Βoxdienst, Βασίλειος Βλαχάβας, Κωνσταντίνος Κρεμαλής δικηγόρος, Απόστολος Σαρογλάκης δικηγόρος, Ιωάννης Μουρατίδης REWE, MINOA ελληνικό εστιατόριο, OMILOS


Σας ευχαριστούμε εγκάρδια όλους για την άψογη συνεργασία και την ολοκλήρωση μιας λαμπρής εκδήλωσης που έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας της ελληνικής παροικίας. ο πρόεδρος του συλλόγου Λόγου και Τέχνης Χρήστος Χατζησπυρίδης ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Χααρ Απόστολος Κώτσης

Δίσκος της Φαιστού> . Από την εκδήλωση που διοργάνωσαν μαζί οι Σύλλογοι Κοζανιτών και Ποντίων Μονάχου. Ομιλητής ήταν ο Ιωάννης Χαμιζιδης ερευνητής του προγονικού λόγου και της Ιστορίας των Ελλήνων: Φωτογραφίες Lakis Spiridonidis

Στις 19 Μαίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον πραύλιο χώρο του ΙΝ των Αγίων Πάντων

Στις 19 Μαίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον πραύλιο χώρο του ΙΝ των Αγίων Πάντων


Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για την επέτειο της γενοκτονίας του Ελληνισμιού του Πόντου ο σύλλογος Ποντίων Μονάχου θα προχωρήσει το Σάββατο 19 Μαίου (μετά την εκδήλωση - ομιλία) σε αποκλαυπτήρια του μνημείου που έχει ήδη εγκατασταθεί στον πραύλιο χώρο του ΙΝ των Αγίων Πάντων.


Δημιουργός του μνημείου είναι ο γλύπτης-πολιτισμολόγος   Λυκούργος Παπαντωνιάδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στον Βόλο.

"Είναι ένα έργο δύσκολο" είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πέρσι στην ιστοσελίδα pontos-news.gr, όταν ολοκλήρωσε το έργο.

Ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι της Λέσχης,

το θέμα της λεγόμενης ελληνικής «νεομετανάστευσης» ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ανεργίας των τελευταίων ετών, μας έχει απασχολήσει εδώ και καιρό. Όχι μόνο επειδή με τη φυγή των πτυχιούχων νέων Ελλήνων δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση πίσω στην πατρίδα, αλλά και δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς καταφτάνουν στη Γερμανία σε αναζήτηση καλύτερων προοπτικών.

Ποιες συνθήκες συναντούν οι ξενιτεμένοι; Ποιες ευκαιρίες και προβλήματα τους περιμένουν; Πώς βιώνουν άραγε το νέο τόπο στον οποίο καταφτάνουν; Και εν τέλει πρόκειται για ένα κύμα μετανάστευσης ως φυγή πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού ή ίσως για ένα φαινόμενο από το οποίο μπορούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία να επωφεληθούν;

Αυτές και άλλες σχετικές ερωτήσεις θα επιχειρηθεί αυτή τη φορά να τεθούν υπό συζήτηση μέσα από μια εκδήλωση, η οποία μάλιστα έχει προστεθεί στο πρόγραμμα «Μόναχο – Εβδομάδες Ευρώπης 2018».

Σε συνεργασία με την Ευαγγελική Ακαδημία του Μονάχου, την Ευαγγελική Φοιτητική Κοινότητα και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία διοργανώνουμε μια διάλεξη με τον καθ. Δρ. Βασίλη Σ. Τσιάνο, Κοινωνιολόγο και ερευνητή του φαινομένου της μετανάστευσης στην Ανώτατη Σχολή του Κιλ και μέλος επίσης του Συμβουλίου για τη Μετανάστευση.

Τη διάλεξη θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ανδρέα Γκολφινόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Zίγκεν με ερευνητικά ενδιαφέροντα: πολιτική κοινωνιολογία, ιδίως η φυγή ανθρώπινου δυναμικού (το λεγόμενο «brain drain»), το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, η πολιτική της αγοράς εργασίας, τη σχέση μετασχηματισμού μεταξύ Καπιταλισμού και Δημοκρατίας. Το θέμα της διδακτορικής του εργασίας είναι «Η Γερμανία ως μαγνήτης για υψηλά καταρτισμένους Έλληνες». Στην συζήτηση θα λάβουν επίσης μέρος ο Άγγελος Γεωργιάδης και η Κατερίνα Σόφτση, οι οποίοι μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και εμφανίζονται στη θεατρική παράσταση «Hellas München» στο θέατρο Kammerspiele München (επόμενες παραστάσεις στις 25 Απριλίου, στις 22 και 25 Μαΐου, στις 8 μ.μ. κάθε φορά!).

Τη συζήτηση και γενικά την εκδήλωση θα διευθύνει η Sybille Giel, διευθύντρια σύνταξης της εκπομπής «Notizbuch» της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Μετά την εκδήλωση θα χαρούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση και την γνωριμία μαζί σας πίνοντας ενα ποτήρι ελληνικό κρασί, το οποίο είναι προσφορά του χορηγού της εκδήλωσης μας κ. Αναστάσιου Παπάζωφ από την εταιρία Gebrüder Papazof GmbH. Ευχαριστούμε θερμά για αυτή την ευγενική χειρονομία!


Πότε; Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 7 μ.μ.

Πού; Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φουαγιέ της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, Rundfunkplatz, 80335 Μόναχο


Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη. Λόγω όμως της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε με μήνυμα στο: info@evstadtkademie.de είτε τηλεφωνικά στο: 089 / 5490270.

Θα χαρούμε πολύ να σας καλωσορίσουμε σε αυτή την εκδήλωση!

Με εκτίμηση,
το ΔΣ
Club Griechischer Akademiker e.V.
c/o F. Atheras, Donnersbergerstr. 15, 80634 München, Deutschland
Tel.: +49 / 89 / 168 86 18
Fax: +49 / 89 / 139 38 226
E-Mail: vorstand@cga-m.de
www.clubgriechischerakademiker.de

Από την 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου στο Rimsting am Chiemsee.Φωτογραφίες: Lakis Spiridonidis

Eυχαριστήρια επιστολή του "Νήματος Ζωής - Συλλόγου φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου - στον σύλλογο Θρακιωτών Μονάχου για την βοήθεια - ενίσχυση που έστειλε

Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου - Ägäisverein München e.V.

Ψηφίστηκε το καινούργιο ΔΣ του συλλόγου
Πρόεδρος: Γιώργος Κεραμιδάς
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Μωυσής
Ταμίας: Σταυρούλα Kling
Γραμματέας: Άννα Κρασσά
Γεράσιμος Καρβούνης

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Εκδήλωση Θρακιωτών Μονάχου

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου

Πρόεδρος: Κορακιανίτη Αμαλία, Αντιπρόεδρος: Ράντος Σπυρίδων, Γραμματέας: Αντιόχου Ντίνα, αναπληρωτής Γραμματέας: Παπαβασιλείου Θεόδωρος, Ταμίας: Δρογγίτης Δημήτρης, μέλη, δημόσιες σχέσεις: Τσέλιου Αντωνία, Μουζακίτη Αθηνά

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

οι Παρχαρομάνες και ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου θέλουν να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό έργο και να στηρίξουν μαζί με την βοήθεια όλων σας τώρα το «Κ.Κ.Π.Π. Κεντρικής Μακεδονίας - ΑΜΕΑ Σερρών - Παράρτημα Σιδηροκάστρου» (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. Σιδηροκάστρου).

Μπορείτε να στηρίξετε με παιδικά ρούχα και χρήματα!

Η συγκέντρωση αυτών θα γίνεται κάθε Κυριακή στον χώρο που κάνουμε πρόβες: Freizeitheim Westend, Westendstraße 66A από τις 11:30 έως τις 14:00 μέχρι τέλη Μαρτίου, για να σταλούν μετά στην Ελλάδα!

Ευχαριστούμε πολύ

Το Δ.Σ. και οι Παρχαρομάνες

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ελασσονιτών που εκλέχτηκε από τη γενική συνέλευση του συλλόγου μαζί με την βασιλόπιτα

Γενική Συνέλευση των μελών / Αρχαιρεσίες

Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας,
 με χαρά σας καλούμε όλους στην Γενική Συνέλευση των μελών που θα λάβει χώρα την
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16.00 στους χώρους της Λέσχης του συλλόγου,
Kulturkeller Westend, Westendstr. 76 (U-4/U-5/Bus 53, στάση Schwanthalerhöhe // Tram
18/19, στάση Schrenkstraße).

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης (ΗΔ), σύμφωνα με το καταστατικό:
 1. Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ)
2. Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ)
3. Έκθεση ταμείου
4. Έκθεση Επιτροπής Ελέγχου (ΕΕ)
5. Συζήτηση, ερωτήσεις, διευκρινήσεις κλπ..
6. Απαλλαγή απερχομένου ΔΣ
7. Εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ
8. Διάφορα
 Η συμμετοχή σας είναι η απαραίτητη προυπόθεση για έναν ενεργό και δραστήριο σύλλογο!
   Με φιλικούς 7-νησιώτικους χαιρετισμούς
 Το ΔΣ του συλλόγου μας

Ανακοίνωση Προέδρου Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ!
Αγαπητοί συμπατριώτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως πρόκειται για μία συγκέντρωση με όλες τις προαπαιτούμενες νομικές διαδικασίες και την άδεια των αρχών όπου ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου κατέθεσε κι εγκρίθηκε.
Στη συγκέντρωση δεν θα επιτραπεί καμία κομματική ανάμιξη, κανένα κομματικό πανό. Οι μόνες σημαίες πού θα επιτραπούν θα είναι οι ελληνικές κι οι σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας. Δεν θα επιτραπούν υβριστικά ή μη πρέποντα συνθήματα. Θα υπάρχει ασφάλιση ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο κύριος
Tatsios Giorgos, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδόνων συλλόγων και συνδιοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας!
Δίνουμε το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!
Συνδράμουν:

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μονάχου και περιχώρων
Σύλλογος Ποντίων Νταχάου
Αθλητική Ένωση Γαλανολευκος- Νταχάου
Σύλλογος Ποντίων Μονάχου
Σύλλογος Σερραιων Μονάχου
Σύλλογος Ελασσωνιτων Μονάχου
Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου
Σύλλογος Κρητών Μονάχου
Ηπειρωτική κοινότητα Μονάχου
Σύλλογος Επτανησιων Μονάχου
Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου
Θύρα 4 Μονάχου
Θύρα 7 Μονάχου
Ηπειρωτική κοινότητα Νταχάου-Καρλσφελντ

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την χορωδία ριζιτών και το χορευτικό του συλλόγου Κρητών στην εκδήλωση στις 27.01.2018

Εκδήλωση συλλόγου Κρητών Μονάχου (27.01.2018)

Club Griechischer Akademiker München

Sehr geehrte Damen und Herren,
liebe Freunde des Clubs Griechischer Akademiker,
 
wir möchten Sie auf  unseren nächsten Stammtisch/Steki am 2. Februar 2018, ab 19 Uhr im Restaurant „Politia“, Münchner Str. 65,  85774 Unterföhring hinweisen. Gast des Abends ist unser Mitglied und Journalist Konstantinos Mitsis, der über das hoch interessante und spannende Thema „Fluch und Segen von Facebook und Google: Wie Soziale Medien den Journalismus beeinflussen“ referieren wird.
 
Konstantinos Mitsis wurde im Schwabenland geboren und studierte Kommunikation an der Universität Athen. Nach Zwischenstationen bei griechischen Zeitungen, Radiostationen und dem Privatsender Alpha zog es ihn in die bayerische Landeshauptstadt. Es folgten journalistische Ausflüge bei Merian und 1&1 und ein Volontariat beim Münchner Merkur. Der rasante Onlinewandel ging selbstverständlich nicht spurlos an ihm vorbei. Seit 2016 arbeitet er für Burda Forward, einem
Online-Unternehmen von Hubert Burda Media. Seine Artikel über politische, gesellschaftliche und wirtschaftliche Themen erscheinen bei FOCUS Online, Huffington Post und dem Verbraucherportal von CHIP.
 
Konstantinos Mitsis lässt uns einen "Voyeur"-Blick hinter die Kulissen werfen. Denn in den Online-Redaktionen kommt es nicht nur auf die gute Geschichte, sondern auch auf Zahlen an. Und die Leser kommen nicht nur über die Startseite. Vielmehr versuchen Redaktionen ihre Artikel, Videos und Fotos über mehrere Kanäle zu streuen. Und dabei spielen Facebook, WhatsApp und Google eine immer wichtigere Rolle. Im Vortrag von Konstantinos Mitsis blicken wir auf Zahlen und schauen nicht nur auf die Sonnen- sondern auch auf die Schattenseite.
 
Sie sind uns herzlich willkommen!
 
Mit freundlichen Grüßen
der Vorstand
 
Fanny Atheras
fatheras@aol.com

Κοινό ψήφισμα Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου βρίσκεται σε μόνιμη επικοινωνία με τα αντίστοιχα σωματεία/συλλόγους σε Ελλάδα και στον Απόδημο προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις μας.


Ήδη σχετικά ενημερώσαμε τους περισσότερους ελληνικούς συλλόγους  και τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως είναι το όνομα της Μακεδονίας μας πρέπει να αντιμετωπίζετε όσον αφορά τη δράση συλλογικά και με σοβαρό σχεδιασμό.


Μεμονωμένες πρωτοβουλίες, όσο καλοπροαίρετες και να είναι, μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα από αυτά που όλοι μαζί θέλουμε.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Θοδώρα Τζιτζιλάκη
Πρόεδρος Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου 

Θράκικος Σύλλογος Μονάχου. Φωτογραφίες από εκδήλωση στις 13.01.2018 Φωτο Rena Tsoga

Aπό τη χθεσινή κοινή εκδήλωση που διοργάνωσε το "Ελληνικό Σπίτι" με το Σύλλογο Επτανησίων Μονάχου το σύλλογο Φιλαρμονία και τον ΙΝ των Αγίων Πάντων στο Schloss Fotos Maria Malvina Grana

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 21.01.18 στον χώρο που κάνουμε πρόβες Westendstraße 66A

Φαγητό:
γουρουνάκι στη σούβλα με Knödel και ένα ποτό 5€
Για τα παιδιά του χορευτικού το φαγητό θα είναι δωρεάν.

Είσοδος ελεύθερη!!!

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι της Λέσχης,
διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του νέου έτους και θα θέλαμε με αυτό το μήνυμα να μοιραστούμε μαζί σας κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον.


Ως γνωστόν, μια από τις χειρότερες όψεις της ελληνικής κρίσης αποτελεί η ανεργία, ειδικά αυτή στους νέους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμά της, μάλιστα, πολλοί νέοι υψηλά καταρτισμένοι έχουν τραπεί σε φυγή στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, δυσχεραίνοντας την κατάσταση πίσω στην πατρίδα ακόμη περισσότερο. Πρόκειται προφανώς για ένα πολύπλοκο πρόβλημα αποτελώντας πλέον μόνιμο σχεδόν θέμα της δημόσιας συζήτησης. Τα μέτρα αντιμετώπισής του απέχουν, ωστόσο, ακόμη πολύ από την πολυπόθητη ανάκαμψη.


Αντί απλά να περιμένει τις κατάλληλες πολιτικές, μια ομάδα Ελλήνων στο Λονδίνο προσπάθησε το 2012 μέσα από πετυχημένους επιχειρηματίες εν καιρώ κρίσης να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δικές του πρωτοποριακές ιδέες. Το „Reload Greece“, ένας επίσημος οργανισμός στο Ην. Βασίλειο σήμερα, έχει ως στόχο να καλλιεργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη Διασπορά των οποίων η δραστηριότητα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, καθώς επίσης να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ελληνικών startup εταιρειών. Το „Reload Greece“ έχει στη βάση του 20.000 υποστηρικτές παγκοσμίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 3.000 άτομα έχουν περάσει μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 90 θέσεις εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το „Reload Greece“ δείτε εδώ: www.reloadgreece.com


Στις 18 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιείται το πρώτο πιλοτικό σεμινάριο εδώ στο Μόναχο, ως μέρος του Young Entrepreneurs Programme (RGYEP). Αυτό συνιστά την πρώτη προσπάθεια του οργανισμού εκτός Η.Β., αφού έχει περάσει εκεί από 14 πανεπιστήμια σε 7 πόλεις. Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 στάδια τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ικανότητες και γνώση που χρειάζονται για να πετύχουν σαν επιχειρηματίες.
Σε αυτή την πρώτη φάση, τη λεγομένη „Ignite“, νέοι με επιχειρηματικές ιδέες καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στη συνέχεια να δουλέψουν πάνω σε αυτές με τη βοήθεια μεντόρων και επιχειρηματιών που θα βρίσκονται εκεί. Οι καλύτερες ιδέες περνούν στο επόμενο στάδιο, „Accelerate“, μαζί με τους φιναλίστ από τη Μ. Βρετανία. Σε αυτό το στάδιο οι συμμετέχοντες δουλεύουν συστηματικά με ένα μέντορα για μια περίοδο 6 εβδομάδων και λαμβάνουν ειδικευμένα σεμινάρια προκειμένου να ανταποκριθούν στο τελευταίο στάδιο, „Pitch“, όπου και παρουσιάζουν τις πλέον βελτιωμένες ιδέες με στόχο να κερδίσουν έπαθλα.


Εδώ η σελίδα της εκδήλωσης με όλες τις σχετικές πληροφορίες: https://www.eventora.com/en/Events/ignite-reload-develop-your-bus-1


Με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε ως Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων αυτή την πρωτοβουλία και σας καλούμε είτε να συμμετάσχετε προσωπικά, εφόσον σας αφορά, είτε να το προωθήσετε παρακάτω με την ελπίδα να φτάσει σε όσους δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ανακοίνωση από την πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου Θεοδώρα Τζιτζιλάκη :

Παρακαλούνται όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Γερμανίας να συστοιχηθούν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας για την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στο Κράτος των Σκοπίων. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε ηθικά και έμπρακτα την Καμπάνια ‘‘Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα‘‘ και να υπογράψουμε το ακόλουθω κείμενο. Ως Έλληνες ομογενείς και πατριώτες οφείλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τα κέντρα αποφάσεων ότι η οργανωμένη ελληνικη διασπορά της Γερμανίας εναντιώνεται στην παραχώρηση της Μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορίας και ταυτότητας. Δικαιούχος και αυθεντικός εκπρόσωπος της Μακεδονίας ειναι μονάχα ο Ελληνισμός. Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ευρώπη, να απευθύνουμε ένα βροντερό μήνυμα συμπαράστασης. Ο ελληνικός λαός εντός και εκτός Ελλάδος δεν μπορεί να παραμείνει απαθής μπροστά σ’αυτήν την απειλή κατά της εθνικής του υπόστασης.
www.onomasia.gr

Οι εκδηλώσεις των συλλόγων / φορέων την επόμενη εβδομάδας

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου: Μια ακόμη πολύ μεγάλη εκδήλωση