Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου: Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που θα συμμετέχει σε παρέλαση στην ιστορία του Oktoberfest . Όλα είναι έτοιμα !!!

"Ο ερχόμενος Σεπτέμβρης είναι για την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου μοναδικός και ξεχωριστός αφού για πρώτη φορά ελληνικός φορέας θα συμμετάσχει στην παραδοσιακή παρέλαση για την έναρξη του μεγαλύτερου λαϊκού πανηγυριού στο κόσμο, το πασίγνωστο Oktoberfest. 40 μέλη της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου με παραδοσιακές φορεσιές της Ηπείρου θα έχουν την τιμή να παρελάσουν μαζί με άλλα 59 συγκροτήματα στο κέντρο της πόλης και να εισέλθουν στον χώρο του Oktoberfest. Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου γιορτάζοντας αυτή τη χρονιά τα 50 χρόνια ύπαρξης και δράσης στο Μόναχο θέλησε με την αίτηση συμμετοχής να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη αλλά και να επισφραγίσει το γεγονός ότι είναι ένα κομμάτι του Μονάχου και γενικότερα της Βαυαρίας.

 

Δήλωση του υπευθύνου του ΔΣ της Ηπειρωτικής Κοινότητας για τη συγκεκριμένη δράση Γιάννης Βασιλείου 

Λύκειο των Ελληνίδων (πολιτιστικός σύλλογος)

Το Lyzeum Club der Griechinnen München - Λύκειον των Ελληνίδων Μονάχου σας εύχεται ένα καλό και ονειρεμένο καλοκαίρι, γεμάτο όμορφες και ζεστές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε!

 

Σας περιμένουμε από το φθινόπωρο με νέες εκδηλώσεις και χορευτικές παραστάσεις!

 

Παραπάτω βλέπετε δύο από τις τελευταίες μας διοργανώσεις:

- την ξενάγηση στο Residenz München τον Ιούνιο του 2019 και

- την εμφάνιση της χορευτικής ομάδας στην 15 Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα Griechisch-Bayerischer Kulturtag τον Ιούλιο του 2019.

 

Ανακοίνωση / ανάρτηση: Λύκειο Ελληνίδων

Aνακοίνωση Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου

 

Η κοινωνική δράση της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου συνεχίζεται για λίγες μόνο μέρες ακόμη. Έχουμε συγκεντρώσει περιπου 2 κυβικά μέτρα ... Τελευταία μέρα παράδοσης είναι η Κυριακή 14.07.2019 από 2 μ.μ. εως 3 μ.μ. στους χώρους του MKJZ, Westendstr. 66a, εκεί που γίνονται οι πρόβες των χορευτικών ομάδων...

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που από τα Χριστούγεννα συγκεντρώνουν μαζί μας πλαστικά καπάκια...

Ανακοίνωση Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Με μεγάλη μας χαρά και μετά από την ανακοίνωση στον «Καλοκαιρινό Χορό Νεολαίας» σας κοινοποιούμε τους τρεις νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής που έγινε, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - 100 Χρόνια Μνήμης».

 

Μετά από ψηφοφορία στο φέισμπουκ και εντός του διοικητικού συμβουλίου, οι νικητές είναι:

 

1η Θέση, 100€ - Ελένη Συμεωνίδου (Δ.Σ. Σωκράτης)

 

2η Θέση, 50€ - Δημήτρης Χιλάς (Δ.Σ. Αριστοτέλης)

 

3η Θέση, 25€ - Ιωάννα Καψίου (Δεν γνωρίζουμε σε ποιο δημοτικό σχολείο πηγαίνει)

 

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την δημοσίευση, καθώς θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσουν μαζί μας οι τρεις νικητές για να παραλάβουν το χρηματικό ποσό που κέρδισαν.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Το Λύκειον των Ελληνίδων του Μονάχου συμμετείχε στο Bennofest 2019, μια σεριά εορταστικών εκδηλώσεων για την ίδρυση της πόλης του Μονάχου, στην Frauenkirche (Φωτο  Λύκειο Ελληνίδων)

Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου βρίσκεται σήμερα και αύριο στο κεντρικό πεζοδρόμιο του Μονάχου με περίπτερο της Ηπείρου και παρουσίαση χορευτικού στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα γενέθλια της πόλης

Δοξολογία στον ΙΝ των Αγίων Πάντων για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Σουλίου

Παρόντες από αριστερά, Δημήτριος Ντόκος, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Σπύρος Κωσταδήμας, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου Νίκος Σταμάτης, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μάκης Κιάμος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, η πρ. Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Δήμητρα Πέτσα, ο Γενικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Τύπου της Ομοσπονδίας Γκίνης Θωμάς

Ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, Νίκου Σταμάτη μέσω του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ για τη μεγάλη γιορτή των Ηπειρωτών της Ευρώπης το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Μόναχο (Paulaner am Nockherberg)

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά των Ηπειρωτών της Ευρώπης.

Από τις 4.30 το απόγευμα έως τα ξημερώματα της Κυριακής θα χτυπά η καρδιά της Ηπείρου στο Μόναχο . 

Με τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων και με μια μεγάλη μνουσικοχροευτική βραδιά στην οποία θα συμμετέχουν 12 καλλιτέχνες από την Ελλάδα

Κομπανία Βέρδη, Φ. Τρασιά, Μ. Γιαννακά, Κ. Τούνη, Ν. Καλαντζή, Μ. Κάμο, Δ. Τζίμα, Π. Χαλκιά, Τ. Αναστασίου

Θα ήθελα σε όλους τους φίλους και τις φίλες μας στο Μόναχο και τα περίχωρα να απευθύνω κάλεσμα να συμμετέχουν. Καλόυμε όλους ανεξάρτητα αν είναι Ηπειρώτες ή όχι για να μετατρέψουμε την εκδήλωση σε γιορτή του Ελληνισμού.

Από την εκδρομή του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου στο εθνικό πάρκο στο Βαυαρικό δάσος

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου: Εκδήλωση για την 155η Επέτειο της Ένωσης των Επτανησίων με την Ελλάδα. Φωτογραφίες Σύλλογος Επτανησίων

Από τη σημερινή εκδήλωση του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και περιχώρων με τη  στήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και τη συμβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στους χώρους του πολιτιστικού Κέντρου της ενορίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο.
Η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Δρ. Στυλιανή Μανδαλάκη.
εστίασε καταρχήν την ομιλία της στο ρυτό του ταύρου και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες όψεις του μινωικού κόσμου μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τα οποία αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του μινωικού πολιτισμού.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και στη συνέχεια ο σύλλογος δεξιώθηκε τους επισκέπτες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Γεν. Πρόεξνος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Βασιλεία Τριάρχη, ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης, ο π. Ιωάννης Μηνάς εκ μέρους των Εκκλησιών Μονάχου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Σπιτιού Κώστας Γιαννακάκος, η Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αργυρή Παρασύρη,ο αντιπρόεδρος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ Κώστας Ορφανίδης, η Πρόεδρος του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Μονάχου  κ.α.

Εκδήλωση του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και περιχώρων.

 

Με τη στήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και τη συμβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί από το σύλλογό μας, στους χώρους του πολιτιστικού Κέντρου της ενορίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο: 

 

«Διάλεξη για το Μινωικό πολιτισμό»

από τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Δρ. Στυλιανή Μανδαλάκη.

 

Η ομιλήτρια θα εστιάσει καταρχήν στο ρυτό του ταύρου και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε συγκεκριμένες όψεις του μινωικού κόσμου μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τα οποία αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του μινωικού πολιτισμού.

 

Κυριακή 26.05.2019  στις 17:00

Ελεύθερη είσοδος.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας καλωσορίσουμε σε αυτή την εκδήλωση του συλλόγου μας.

Από τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού και των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης στην ενορία των Αγίων Πάντων

Φωτογραφίες για το Δορυφόρο Efstratia Stratoula es smart grafik design Mandalenaki Georgios Xristina

Σύλλογος Κρητών Μονάχου. Εκδρομή στο Regensburg στις 9 Ιουνίου

Επιμνημόσυνη δέηση την Κυραική 19 Μαίου για τους νεκρούς στη "Μάχη της Κρήτης" στην Ενορία των Αγίων Πάντων

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ                                                         «Διάλεξη για το Μινωικό πολιτισμό» από τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Δρ. Στυλιανή Μανδαλάκη          Κυριακή 26.05.2019 στις 17:00

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Στις 10 Μαΐου 2019 έλαβε χώρα η γενική συνέλευση κατά την οποία εκλέχθηκε νέο ΔΣ. Tο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

 

Πρόεδρος: Φανή Αθέρα (Δημοσιογράφος)

1ος Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τοπαλτζίκης (Φυσικός)

2ος Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Αγτζίδης (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Γραμματέας: Ρήγας Γιώργος Ζαπουνίδης (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Ταμίας: Δρ. Αικατερίνη Τζούμα (Δικηγόρος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Πέμπτη, 30 Μαίου 2019

Αναχώρηση : 7.30 από τον Κεντρικό Σταθμό ( Arnulfstr .) /  επιστροφή : κατά τις 20.30

Θα   επισκεφτούμε   πρώτα   μέσα   στον εθνικό   δρυμό   -κοινότητα  Neuschönau- το Wipfelpfad  ( ένα   ξύλινο,   εύκολα  βατό   μονοπάτι,   υπερυψωμένο   στο  ύψος   ενός μεσαίου δέντρου), το οποίο και θα περπατήσουμε σε μήκος 1300 μέτρα. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει στο εσωτερικό του κορμού ενός τεχνητού δέντρου, το οποίο θα ανέβουμε κυκλικά μέχρι την κορφή του. Από εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το εντυπωσιακό πανόραμα στη γύρω περιοχή, μέχρι την Τσεχία και τις Άλπεις.

Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το  Bodenmais,  όπου θα επισκεφτούμε τη φημισμένη   αγορά   κρυστάλλων   και   υαλικών   και   θα  έχουμε   ελεύθερο  χρόνο   στη διάθεσή μας να γευματίσουμε, να δούμε την έκθεση και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα.

Κατά τις 5 μμ θα πάρουμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής...

Συμμετοχή: 20 ,- €, για εγγεγραμμένα μέλη και φίλους του συλλόγου!  (όλοι οι άλλοι 25,--€)

10,- €, για παιδιά ,  ενεργά  μέλη  του  χορευτικού!

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Wipfelpfad!

Δηλώσεις συμμετοχής (εξώφληση ή προκαταβολή!) κάθε Κυριακή απόγευμα στην Kulturkeller στον κ. Ράντο (τηλ. 0179 4909720) ή στην κα. Κορακιανίτη (τηλ.0174 19 20 449 ).

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί, εφόσον μέχρι την Κυριακή, 26.05.19, συμπληρώσουμε 50 δηλώσεις συμμετοχής!

Κατάμεστη από κόσμο η Ενορία των Αγίων Πάντων στο οικουμενικό μνημόσυνο που τελέστηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κεντρικός ομιλητής η καθηγήτρια Mirjam Zadoff, Διευθύντρια του μουσείου- αρχείου της εποχής του εθνοσοσιαλισμού στο Μόναχο (NS-Dokumentationszentrum München). Το πρόγραμμα παρουσίασε η Φανή Αθέρα από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία ενώ το μνημόσυνο τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου. Η μεικτή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Αμαναντίδη τραγούδησε δυο τραγούδια του Πόντου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της αρμενικής εκκλησίας Aygik Hvhannisyan, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας των ασσυρίων Marcus Maroki Zaia, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου Χάρης Φωτιάδης, ο εντεταλμένος της Βαυαρικής Κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό Ludwig Spaenle ενώ χαιρετισμούς έστειλαν η Πρόεδρος του Ισραηλικτού συμβουλίου Μονάχου Charlotte Knobloch 

Τα γεύματα της δεξίωσης που ακολούθησαν τα ετοίμασαν όπως πάντα οι παραχαρομάνες του Συλλόγου Ποντίων 

Φωτογραφίες Efstratia Stratoula γραφιστικά ES smart graphic design

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

 

Φίλες και φίλοι, 

η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

 

 Ήρθε η ώρα η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις χιλιάδες των νεκρών Ελλήνων του Πόντου και της μικρας Ασίας. 

 

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή στο οικουμενικό μνημόσυνο, μαζί με Αρμένιους και Ασσύριους, όπου θα παρευρεθούν γερμανικές πολιτικές προσωπικότητες, να δείξουμε όλοι μαζί, ότι οι Έλληνες, όλοι ενωμένοι, ζητούμε δικαίωση και αναγνώριση.

 

Χάρης Φωτιάδης

Πρόεδρος ΔΣ

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Πρόγραμμα ΜΑΙΟΣ 2019
(Επέτειος Ένωσης– Ημερήσια εκδρομή)
Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας, σας κάνουμε γνωστές τις 2 επόμενες εκδηλώσεις μας και σας περιμένουμε!


1 . Κυριακή, 26 Μαίου 2019 – Εκκλησιασμός / Δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα !
21 Μαίου 1864 – 21 Μαίου 201 9
Ο Σύλλογός μας,γιορτάζοντας την 155 η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα , καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή , 26 Μαίου 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέστεντ (Auferstehungskirche) Gollierstr. 5 , München-Westend U-4/-5, Schwanthalerhöhe & Bus 53, Bergmannstraße)
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (κατά τις 13.15) θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία και χαιρετισμός εκ μέρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου. Στη συνέχεια ο σύλλογός μας θα δεξιωθεί τους καλεσμένους και τα μέλη του στη Λέσχη του,Kulturkeller Westend (Westendstr. 76 Rgb., 5 λεπτά με τα πόδια).


2. Πέμπτη, 30 Μαίου 2019, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ στον εθνικό δρυμό της Βαυαρίας Bayerischer Wald - Αναχώρηση: 7.30 από τον Κεντρικό Σταθμό (Arnulfstr.) επιστροφή: κατά τις 20.30

Θα επισκεφτούμε πρώτα μέσα στον εθνικό δρυμό - κοινότητα Neuschö nau - το Wipfelpfad (ένα ξύλινο , εύκολα βατό μονοπάτι, υπερυψωμένο στο ύψος ενός μεσαίου δέντρου), το οποίο και θα περπατήσουμε σε μήκος 1300 μέτρα. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει στο εσωτερικό του κορμού ενός τεχνητού δέντρου, το οποίο θα ανέβουμε κυκλικά μέχρι την κορφή του. Από εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το εντυπωσιακό πανόραμα στη γύρω περιοχή, μέχρι την Τσεχία αι τις Άλπεις .


Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το Bodenmais, όπου θα επισκεφτούμε τη φημισμένη αγορά κρυστάλλων και υαλικών και θα έχουμεελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας να γευματίσουμε, να δούμε την έκθεση και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα .
Κατά τις 5 μμ θα πάρουμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής
Συμμετοχή : 20,- €,για εγγεγραμμένα μέλη και φίλους του συλλόγου !
(όλοι οι άλλοι 25,--€)
10,-€, παιδιά, ενεργά μέλη του χορευτικού!
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Wipfelpfad!


Δηλώσεις συμμετοχής (εξώφληση ή προκαταβολή ! ) κάθε Κυριακή απόγευμα στην Kulturkeller στον κ. Δρογγίτη (τηλ. 01764717 97 31) ή στην κ α. Κορακιανίτη (τηλ. 0174 920449 ).


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί, εφόσον μέχρι την Κυριακή , 26.05.19, συμπληρώσουμε 50 δηλώσεις συμμετοχής

H Βασιλική Αποστολάκη από το Σύλλογο Θρακιωτών Μονάχου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης

 

Συγχαρητήρια !!!

(στη φωτο δεύτερη από αριστερά)

🛑 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» 🛑

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την τελική φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφιάς που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά των σχολείων του Μονάχου με θέμα:

«Η Γενοκτονία των Eλλήνων του Πόντου»

Ο διαγωνισμός έχει στόχο την προώθηση της ιστορικής μνήμης και την αξιοποίηση των βιωμάτων των παλαιότερων γενεών.

Αφορά τους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και τους μαθητές των Γυμνασίων και του Λυκείου Μονάχου.

Οι ζωγραφιές θα εκτεθούν για δύο εβδομάδες από τις 29 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου στην ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου, ώστε να τεθούν σε ψηφοφορία ενώ θα διατηρηθεί η ανωνυμία των έργων μέχρι και το τέλος της ψηφοφορίας.

Παρακαλούνται οι μαθητές να αποστείλουν τις δημιουργίες τους στην διεύθυνση:

Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.
Parkstraße 17A
80339 München

έως τις 29 Απριλίου με το όνομά τους γραμμένο στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς τους.

Τα τρία έργα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα βραβευθούν από τον Σύλλογο Ποντίων Μονάχου στις 19 Μαΐου.

Το νέο ΔΣ του συλλόγου ελασσονιτών που προέκυψε από τη σημερινή εκλογική συνέλευση του συλλόγου

Πρόκσληση σε εκλογική γενική συνέλευση του συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου

Εκλογική γενική συνέλευση την μεθεπόμενη Κυριακή ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου

Mεγάλη επιτυχία της Ηπερωτικής Κοινότητας Μονάχου

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος στην ιστοσελίδα του "Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου για τον εορτασμό των 50 χρόνων ύπαρξης και δράσης στο Μόναχο θα έχει φέτος την τιμή με 40 άτομα με παραδοσιακές ενδυμασίες της Ηπείρου να λάβει μέρος στην παρέλαση του μεγαλύτερου στο κόσμο λαϊκού πανηγυριού, το Oktoberfest"

Θα είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που γίνεται αποδεκτός (αν δεν κάνουμε λάθος) καθώς οι διαδικασίες συμμετοχής άλλων εθνοτήτων είναι πολύ αυστηρές.

35 χρόνια σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Μια όμορφη και με κέφι εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Ελασσονιτών σήμερα στο Μόναχο για τη συμπλήρωση των 35 χρόνων λειτουργίας του.

Αποκορύφωμα η αναπαράσταση του θεσσαλικού γάμου από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας

Φωτογραφίες για Δορυφόρο : Λάκης Σπυριδωνίδης

Με θέμα "Ποιοι είναι οι Έλληνες - Μια ταυτότητα σε Κρίση" η ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Πρεβελάκη στη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων χθες στο Μόναχο. Φωτογραφίες Φώτης Μάραντος

Φωτογραφίες: Γιάννης Βασιλείου

δοξολογία για 71η επέτειο της απελευθέρωησς των Δωδεκανήσων και την ενσωμάτωσής τους στην Ελλάδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου στην ενορία των Αγίων Πάντων

Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου όργανωσε την περασμένη Κυριακή εκπαιδευτική επίσκεψη για τους νέους του Συλλόγου  στο NS-Dokumentationszentrum München (μουσείο μνήμης και ιστορίας των θυμάτων του ναζισμού) Max-Mannheimer-Platz 1. 

 

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, η επίσκεψη της Διευθύντριας του Münchner Stadrmuseum Dr. Isabellas Fehle και του αρμοδίου του μουσείου για το προγιέκτ "Migration bewegt die Stadt" Simoen Goeke στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων στο πολιτιστικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων.  Tην περιήγηση έκανε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Σεραφείμ Βουλγαρίδης.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χάρης Φωτιάδης μαζί με τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο και τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση καθώς και άλλα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν μαζί με την Isabella Fehle και Simoen Goeke το μνημείο για τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της ενορίας των Αγίων Πάντων.

 

Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Μονάχου Ingrid Grossmann

Από τη σημερινή δοξολογία που έγινε στην ενορία των Αγίων Πάντων από την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου συνόδευσε δεξίωση στους καλεσμένους

Από τη σημερινή δοξολογία που έγινε στην ενορία των Αγίων Πάντων από την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου συνόδευσε δεξίωση στους καλεσμένους.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Γκαρτζονίκας Ηλίας, η Πρόεδρος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ Βασιλεία Τριάρχη, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης των Κρητικών Συλλόγων Γιάννης Επιτροπάκης, εκπρόσωπος του συλλόγου Θρακιωτών Μονάχου Βίκυ Αποστολάκη

Φωτογραφίες για το Δορυφόρο:@Lakis Spiridonidis.

Ο Σύλλογος Κρητών Μονάχου και η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου στήριξαν την παρουσία των περιφερειών Κρήτης και Ηπείρου στην τουριστική έκθεση Free Μονάχου φωτογραφίες : Stelios Soula Antonakis

Συνάντηση των Ηπειρωτών της διασποράς τον Ιούνιο στο Μόναχο

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επτανησίων Μονάχου και γιορτή Βασιλόπιτας

Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης ποντιακών ενδυμασιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων που οργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Έκθεση ποντιακής παραδοσιακής ενδυμασίας

Έκθεση ποντιακής παραδοσιακής ενδυμασίας —η πρώτη έκθεση ποντιακών ενδυμασιών εκτός Ελλάδας, σε συλλογικό επίπεδο— ετοίμασε ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου ( 9 έως 22 Φεβρουαρίου 2019)

Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο .

Έναρξη θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18:00 με εισήγηση, με θέμα: «Οι ενδυμασίες των Ελλήνων του Πόντου στον 20ο αιώνα» με εισηγητές τον δρ Ιωάννη Αμαραντίδη και την Ελένη Σαββίδου από την Ελλάδα.

Τη επόμενη μέρα στις 15:00 θα υπάρξει εισήγηση στην γερμανική γλώσσα με το ίδιο θέμα, για το γερμανικό κοινό.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λύκειον των Ελληνίδων, ίδρυμα Παλλάδιον και Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων - Βασιλόπιτα 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής αίθουσας Unterföhring (POLITIA)

Παραβρέθηκαν ως επίσημοι καλεσμένοι η Γεν. Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Δήμαρχος της Κοινότητας Aschheim Thomas Glashauser (αδελφοποιημένη Κοινότητα με το νησί Λέρο), η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης Dimitrina Lang καθώς και άλλα μέλη του Συμβουλίου μεταξύ αυτών η Θεοδώρα Ζισμάνη και ο Θεόδωρος Λουπεγγίδης ενώ στην ελληνοβαυρική φιλία αναφέρθηκε με ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Το μουσικό πρόγραμμα κάλυψε η ορχήστρα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ ενώ παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων.

Σύλλογος Θρακιωτών Μονάχου - Βασιλόπιτα 2019

Φωτογραφίες: Efstratia Stratoula, Nikolaos Stamatis

Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

Η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία με τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη με θέμα: "Ποιοί είναι οι Έλληνες - Μια ταυτότητα στην κρίση" (στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στη γερμανική).

Παράλληλα θα παρουσιαστούν επιλεγμένες παραδοσιακές φορεσιές σε συνεργασία με 8 πολιτιστικούς συλλόγους (Αιγαίου, Επτανησίων, Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Κρητών, Μακεδόνων, Ποντίων και τον πολιτιστικό σύλλογο Λύκειον των Ελληνίδων)

Βασιλόπιτα Συλλόγου Ποντίων Μονάχου (26.01.2019 Bürgerhaus Karlsfeld)

Από τη χθεσινή γιορτή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας ποντιακών Συλλόγων Ευρώπης Ανέστη Οσιπίδη, της Γεν. Προξένου Μονάχου Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μονάχου
φωτογραφίες Lakis Spiridonidis

Συνέντευξη Στέλιο Αντωνάκη, Προέδρου Συλλόγου Κρητών στο CretaTV

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου. Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Σύλλογος Κρητών Μονάχου Φωτογραφίες: Δορυφόρος και Λάκης Σπυριδωνίδης

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Μονάχου «Το Σούλι» To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου: "Βασιλόπιτα" στις 20.01.2019

Σύλλογος Αιγαίου. Βίντεο με φωτογραφίες από την εκδήλωση του συλλόγου (βασιλόπιτα 5.01.2019)

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου "Λύκειον των Ελληνίδων", Λέσχης Επιστημόνων και Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την έλευση του νέου έτους

Και φέτος κοινή εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου "Λύκειον των Ελληνίδων", Λέσχης Επιστημόνων και Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την έλευσητου νέου έτους.

Φέτος Kυριακή 3 Φεβρουαρίου στη Δημοτική αίθουσα στην Münchner Str. 65, 85774 Unterföhring (εκεί που βρίσκεται το εστιατόριο POLITIA)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20.01.2019

Σύλλογος Αιγαίου: Κοπή βασιλόπιτας

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων στην Paulaner             Φωτογραφίες Lakis Spiridonidis

Σύλλογος Κρητών Μονάχου

Από την εκδήλωση του Συλλόγου Επτανησίων (θεατρική και μουσικοχορευτική εκδήλωση) 29.12.2018