Παρουσίαση του βιβλίου “Γκιακ” πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, σε αίθουσα του Πανεπιστήμιο LMU

11.05.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο
11.05.2023 Πατήστε στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο άρθρο

Ανακοίνωση Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Φίλες και φίλοι του Ιδρύματος Παλλάδιον,

Σας προσκαλούμε εγκάρδια στο φεστιβάλ „ZAMAS“ που διοργανώνει το Ίδρυμα OTTO ECKART σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ. Στο ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 από τις 11.00 έως τις 24.00 η ώρα στο Werksviertel-Mitte (Atelierstraße 1/81671 München-Ostbahnhof),

θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε μοντέρνα ελληνική μουσική, να γνωρίσετε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, να δείτε ελληνικές ταινίες και να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις. Φυσικά και δεν θα λείπουν οι ελληνικές λιχουδιές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο www.werksviertel-mitte.de/kultival.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να περάσουμε μαζί αυτήν την ημέρα.

Εγκάρδια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος

Ευχές και Newsletter από Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

15.12.2021

Φίλες και φίλοι του Ιδρύματος Παλλάδιον,

Μαζί με τις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εύχες μας σάς αποστέλλουμε και το τεύχος «Παλλαδίου-Νέα, 2021», στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την έκθεση «Η Ελλάδα στο Μόναχο. 200 χρόνια ελληνοβαυαρικής φιλίας». Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε από την Κρατική Συλλογή Αρχαιοτήτων και τη Γλυπτοθήκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παλλάδιον, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο και το Μουσείο «Βασιλιάς Όθων της Ελλάδος» της Κοινότητας Ottobrunn.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Ιδρύματος Παλλάδιον

PALLADION_Newsletter_2021.ddoc.pdf
Adobe Acrobat Dokument 337.6 KB

ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ - Ανακοίνωση

15.06.2021

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διαδικτυακή εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns-Seidel στην Αθήνα που θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2021, ώρα 17:30 - 18:45. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Ιδρύματος για τον Βασιλιά ‘Οθωνα και μια συζήτηση πάνω στις ελληνοβαυαρικές σχέσεις, που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γεώργιος Παππάς.

 

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και τα γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στην ελληνική γλώσσα εδώ

Ο σύνδεσμος που θα χρειαστείτε για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αυτή στη γερμανική γλώσσα είναι https://www.youtube.com/watch?v=iOEiGg3dhE0

Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας – Ίδρυμα Παλλάδιον

06.02.2021

Στο πλαίσιο των ειδικών εκπομπών, που πραγματοποιεί «Η Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2021 για το εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας «φιλοξενούνται Έλληνες και φιλέλληνες που στηρίζουν και διαδίδουν την ελληνική γλώσσα όπου γης!»

 

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Παλλάδιον Βασιλεία Τριάρχη καλέστηκε την περασμένη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 να μιλήσει για τις δράσεις που πραγματοποεί το ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Βαυαρία.

Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ: Ενημερωτικό τεύχος για 25 χρόνια από τη σύστασή του

12.07.2020

 

Για την 25η επέτειο από τη σύσταση του Ιδρύματος εκδόθηκε αυτές τις ημέρες το ενημερωτικό τεύχος «Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», που σήμερα σας αποστέλλουμε μαζί με τις θερμές μας ευχαριστίες για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που όλα αυτά τα χρόνια παρείχατε απλόχερα στις εκδηλώσεις και δράσεις του.

 

To ;έντυπο

 

Σας ευχόμαστε όμορφες και ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές.

 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

Για τρίτη φορά εσημείωσαν οι μαθητές των Ελληνικών Σχολείων Βαυαρίας μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γερμανομάθειας της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Γερμανίας (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz). 

 

Στις 12 Μαρτίου 2020 102 μαθήτριες και μαθητές των Ελληνικών Σχολείων στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη συμμετείχαν μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές/τριες σε όλον τον κόσμο στις κεντρικές γραπτές εξετάσεις. 

 

Προφορικά εξετάστηκαν οι συμμετέχοντες στα σχολεία τους στους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο 2020. Το Πιστοποιητικό Γερμανομάθειας στο επίπεδο Β1 πήραν 79 και στο επίπεδο Α2 19 μαθητές. 

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους επιτυχόντες μαθητές αλλά και στις καθηγήτριες των Γερμανικών, που με τόσο ζήλο τους βοήθησαν για ναέχουν αυτήν την επιτυχία.

Όπως είναι γνωστό, τα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας χάρη στην πρωτοβουλία και στις συνεχείς προσπάθειες του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και με το Βαυαρικό Ινστιτούτο για Σχολική Ποιότητα και Εκπαιδευτική Έρευνα λειτουργούν από το σχολικό έτος 2017/18 ως Εξεταστικά Κέντρα για το πιστοποιητικό αυτό, το οποίο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. 

 

Παλαιότερα έδιναν οι Έλληνες μαθήτριες/τές τις αντίστοιχες εξετάσεις στο Ινστιτούτο Γκαίτε. 

ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

 

19.02.2020

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον Γιώργο Τσορακλίδη

 

Έφυγες ξαφνικά!

Η είδηση έπεσε επάνω μας, εκείνο το κυριακάτικο βράδυ, σαν κεραυνός.

 

Ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα είσαι πια κοντά μας, δεν θα σε δούμε στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου των Ποντίων να μας χαμογελάς και δεν θα σε ακούσουμε στην επόμενη σύσκεψη του Συμβουλίου Ιδρυτών του Ιδρύματος Παλλάδιον να εκφράζεις τη γνώμη σου, θεμελειωμένη πάντα με σωστά επιχειρήματα.Έφυγες και άφησες πίσω σου μια μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό. Ήσουν από τους πρώτους που αγωνίστηκες εδώ στη Γερμανία, στην τότε για όλους μας ξένη χώρα, για τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

 

Ήσουν αυτός που συνέβαλες ουσιαστικάόχι μόνο στην ίδρυση και την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου των Ποντίων, της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Ποντίων στη Γερμανία και της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου αλλά και στο να δημιουργηθεί το Ίδρυμα Παλλάδιον.

 

Δεν σου άρεσε ποτέ να αγωνίζεσαι για να έχεις ή να ασκείς ο ίδιος εξουσία αλλά για να επικρατήσει στις συλλογικές προσπάθειες του Ελληνισμού το δίκαιο και το κοινό καλό.Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα που έκανες αθόρυβα στις δεκαετίες που πέρασαν για μας τους Έλληνες συμπατριώτες σου σε ευχαριστούμε Γιώργο. Θα σε κρατήσουμε κοντά μας, θάσαι στη σκέψη μας και θα συνεχίσουμε να ζητούμε τη δική σου συμπαράσταση, τη δική σου συμβουλή και στήριξη για τη συνέχεια του έργου που εσύ μαζί με άλλους άρχισες...

 

Με ευγνωμοσύνη σε αποχαιρετούμε και ευχόμαστε στην οικογένειά σου δύναμη για να συνεχίσει να ζει χωρίς εσένα.18 Φεβρουαρίου 2020

 

Το ΔΣ και ΣΙ του Ιδρύματος Παλλάδιον

Το νέο Newsletter του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ

PALLADION_News_2019_3doc.pdf
Adobe Acrobat Dokument 796.0 KB

Φίλες και φίλοι του Ιδρύματος Παλλαδιον,

 

Στο τέλος της χρονιάς 2019 θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ολόθερμα για το ενδιαφέρον που δείξατε για το Ίδρυμα Παλλαδιον και να σας ευχηθούμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Στο τεύχος «Παλλαδίου-Νέα 2019/3/», που σας επισυνάπτουμε, μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις δράσεις και εκδηλώσεις του Ιδρύματος στους τελευταίους μήνες.

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Ιδρύματος

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου "Η Κασάνδρα"καλεσμένη του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην Ενορία των Αγίων Πάντων

Τελετή απονομής των πιστοποιητικών γερμανομάθειας της συνόδου των Υπουργών Γερμανίας στους επιτυχόντες μαθητές των Ελληνικών Σχολείων Μονάχου

23.10.2019

Aπό τη σημερινή τελετή απονομής των πιστοποιητικών γερμανομάθειας της συνόδου των Υπουργών Γερμανίας στους επιτυχόντες μαθητές των Ελληνικών Σχολείων Μονάχου που οργάνωσαν το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και το τμήμα εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Μονάχου.

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παλλάδιον και σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο τα Ελληνικά Σχολεία του Μονάχου και της Νυρεμβέργης λειτουργούν από τη Σχολική Χρονιά 2017/18 ως εξεταστικά κέντρα για την απόκτηση του Διπλώματος της Γερμανικής Γλώσσας της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της Γερμανίας (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz).

 

Στη σημασία της συγκεκριμένης διαδικασίας (δηλ. να λειτουργούν τα Ελληνικά Σχολεία  ως εξεταστικά κέντρα αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασιλεία Τριάρχη ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο Συντονιστής Εκπάιδευσης Χατζησαβίδης Παύλος.

Φίλες και φίλοι του Ιδρύματος Παλλάδιον,

Σας προσκαλούμε εγκάρδια σε μια συναυλία με την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κασσάνδρα", αφιερωμένη στους Έλληνες μουσικοσυνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Σταύτο Ξαρχάκο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο και Σταύρο Κουγιουμτζή.

Τη συναυλία αυτή διοργανώνει το Ίδρυμα ΠΑΛΑΔΙΟΝ σε συνεργασία με την ενορία του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στο Μόναχο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο στις 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 17:00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο