· 

Οι γονείς καταγγέλουν και ζητούν την απόδοση ευθυνών

Οι γονείς καταγγέλουν και ζητούν την απόδοση ευθυνών για την εξέλιξη στο στεγαστικό στο Freimann 

 

Nέα κοινή ανακοίνωση συλλόγων και συμβουλίων Γονέων για το στεγαστικό θέμα της σχολικής μονάδας "Αριστοτέλης" και Τ.Ε.Γ στο Μόναχο.

 

Με την κοινή τους επιστολή οι γονείς αναφέρονται στις "μη γενομένες ενέργειες εκ των υπευθύνων δια την ομαλή και συμφέρουσα επιμήκυνση του συμβολαίου στέγασης της σχολικής μονάδας "Αριστοτέλης"."

 

Ετσι, όπως αναφέρεται στην επιστολή των γονέων, η ελληνική πλευρά ως ενοικιαστής του σχολικού συγκροτήματος στην Edmund -Rumpler Str. 9 είχε το δικαίωμα της μονομερώς επιμήκυνσης για 5 επιπλέον χρόνια με προϋπόθεση το αίτημα αυτό να κατατεθεί επίσημα 24 μήνες πριν την λήξη του εν ισχύ συμβολαίου δηλ. στις 31.07.2023. 

 

Στη συνέχεια της επιστολής οι γονείς επσημαίνουν : Η Ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται πλέον ένα νέο ευέλικτο συμβόλαιο με δικαίωμα αποχώρησης, το οποίο, σύμφωνα πάντα με την προφορική ενημέρωση προς τους γονείς, έχει στις τάξεις της μία αύξηση της μίσθωσης στο ύψος του 50%. Την αύξηση αυτήν αξιώνει ο ιδιοκτήτης για το νέο συμβόλαιο με τους ευέλικτους όρους, που θέτει η ελληνική πλευρά. Το αίτημα για ευέλικτο συμβόλαιο θεωρείται αναγκαίο διότι υπάρχει συμφωνία της Βαυαρίας με την Ελλάδα για παραχώρηση περίπου 500 θέσεων σε σχολείο που θα χτιστεί στην περιοχή Berg am Laim το 2029, (σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κυρίου γενικού προξένου ). 

Ετσι, καταλήγουν στην καταγγελία τους οι γονείς, άν είχε ενεργοποιηθεί η ρήτρα μονομερούς ανανέωσης τον Ιούλιο του 2023 το αποτέλεσμα θα ήταν, η εξασφαλισμένη στέγαση των μαθητών πέρα του 2025 με την προβλεπόμενη από το νόμο της αγοράς αύξηση του ενοικίου, αλλά καί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μέχρι την στέγαση των μαθητών στο Berg am Laim, εφόσον η ανέγερση του το 2029 θεωρείται βέβαιη.

 

Οι γονείς καταγγέλλουν "την παράβλεψη αυτή, η οποία και φέρει ως αποτέλεσμα, τον κίνδυνο οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος να μείνουν από τις 30.07.2025 χωρίς σχολική στέγη και δεύτερον, αν υπάρξει μια συμφωνία για επιμήκυνση του συμβολαίου αυτή να είναι, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, πολύ ακριβή. Ζητάμε λοιπόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες την εξέταση των γεγονότων στο ερώτημα, γιατί δεν έγινε η εφαρμογή της ρήτρας του συμβολαίου όπου και ο χρόνος στέγασης θα ήταν εξασφαλισμένος αλλά και η πλευρά του ιδιοκτήτη δεν θα μπορούσε να αξιώσει αύξηση της μίσθωσης κατά 50%. Εκ του αποτελέσματος της εξέτασης θεωρούμε αυτονόητη και την απονομή των ευθυνών".