· 

Ανακοίνωση Γονέων 1ο Γυμνασίου

1 Γυμνάσιο Μονάχου-Συμβούλιο Γονέων-Elternbeirat

 

θεωρώντας την ενημέρωση συνδετικό κρίκο σε κάθε συλλογικό όργανο και θέλοντας ο καθένας να εχει γνώση επί του θέματος που προέκυψε με την ανανέωση του συμβολαίου του κτιρίου, όπου στεγάζεται  το 1ο  Γυμνάσιο  και το 4ο  Δημοτικό Σχολείο Αριστοτέλης, το οποίο λήγει στις 31.07.2025,  σας γνωστοποιούμε τα γεγονότα των τελευταίων 10 ημερών μετά από την ενημέρωσή μας από τη Συντονίστρια εκπαίδευσης στο Μόναχο στις 28.11.2023 στους χώρους του σχολείου μας έως και σήμερα:

 

Μετά από αίτηση της συντονίστριας προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για προσφορά ανανέωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου, ο  ιδιοκτήτης, ενημέρωσε στα μέσα Νοεμβρίου το Συντονιστικό Γραφείο ότι προτίθεται να αυξήσει το ενοίκιο κατά περίπου 50 % από την 1η Ιανουαρίου 2024. Τιμή που είναι μεν υψηλή αλλά ακόμη στα λογικά πλαισια των τιμών ακινήτων στην περιοχή του Μονάχου.

Η συντονίστρια έστειλε τη θετική της εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας. Η προξενική αρχή έχοντας τις επιφυλάξεις της ως προς το περιεχόμενο του συμβολαίου περιμένει την εντολή του υπουργείου παδείας για να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, πράγμα που μας ξεκαθάρισε την περασμένη Δευτέρα  στη συνάντησή μας μαζί του, μιας και αυτός είναι που θα υπογράψει το νέο μισθωτήριο. Τόνισε δε, ότι μόλις έρθει η πολυπόθητη εντολή,  η υπογραφή θεωρείται αυτονόητη γι’ αυτόν. 

 

Η προθεσμία απάντησης προς τον ιδιοκτήτη λήγει στις  18 Δεκεμβρίου!!!! 

Σε σημερινή ολιγόλεπτη ενημέρωση η συντονίστρια μας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο από το υπουργείο. Ο ιδιοκτήτης σε σημερινή τηλεφωνική επαφή, που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι έτοιμος για διαπραγμάτευση αρκεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

 

 Τα πράγματα είναι προς το παρόν σταθερά απαισιόδοξα. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει άμεση ενημέρωση.  Είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία όλων μας και η άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο παιδείας προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση του σχολικού μας συγκροτήματος.

 

Με εκτίμηση, 

Ο Σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων