Kαγκελάριος Αυστρίας: Υπάρχει η θεωρία ότι ο ιός ξεκίνησε από το Μόναχο 

Η χθεσινοβραδινή εκπομπή της Sandra Maischberger στο ARD με θέμα τον κορωνοϊό συνδέθηκε και με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz στη Βιέννη.

 

Η Sandra Maischberger ρώτησε τον Καγκελάριο αν υπήρχαν λάθη από πλευράς Αυστραικής πολιτείας στο μεγάλο και γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Ischgl. "Χιλιάδες γερμανοί κόλλησαν τον ιό και ενώ υπήρχαν κρούσματα το χιονοδορμικό κέντρο παρέμεινε δυο εβδομάδες ανοιχτό"

 

"Είναι το χρήμα πάνω από την υγεία;" ρώτησε τον καγκελάριο καταλήγοντας στην εισαγωγή της η παρουσιάστρια της εκπομπής.

 

„ Nιώθω λίγο δύσκολο με αυτό το παιχνίδι των κατηγοριών" απάντησε ο Καγκελάριος της Αυστρίας." Όπου και να πάει κανείς ακούει και μια άλλη ιστορία. Στην Ιταλία άκουσα από κάποιους ότι οι κινέζοι έφεραν τον ιό στην Ευρώπη. Αν ρωτήσετε στο Ischgl θα σας πούνε ότι ήταν οι ιταλοί τουρίστες ενώ στη Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στο σκι στην Αυστρία ή στην Ελβετία.

 

Υπάρχουν όμως έρευνες που θέλουν ο ιός στην Ευρώπη να εξαπλώθηκε από το Μόναχο. Δεν ξέρω αν ισχύει , ούτε θεωρώ κάποιον υπεύθυνο γιατί είναι μια πανδημία και σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν πλέον κρούσματα.

 

(Μάλλον αναφέρεται στην έρευνα του αμερικανού  γενετιστή Trevor Bedford που πιστεύει ότι ο ιός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη από τη Βαυαρία).

 

"Αυτό που μπορώ να πω", συμπλήρωσε ο Kurz, είναι ότι εμείς κινηθήκαμε πιό γρήγορα από τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης. Και ξεκινήσαμε τα περιοριστικά μέτρα πριν τη Γερμανία".