Λίγα λόγια για το Ορφανοτροφείο "Ο ΣΩΤΗΡ"

Με την οικονομική σας υποστήριξη της 6ης δράσης αλληλεγγύης ελληνικών συλλόγων και φορέων Μονάχου βοηθάτε στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου ενός σημαντικού ιδρύματος για την Κεφαλληνία.

 

Η ιστορία του:

Το ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ», ιδρύθηκε το 1919 στο Αργοστόλι βάση απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών. Διοικείται από οκταμελές Διοικητικό Συμβούλιο από κυρίες, οι οποίες διαμένουν στο Αργοστόλι. Πρωτεργάτες για την ίδρυση του Ιδρύματος ήταν οι κυρίες Κάτε Τούλ και Αγνή Μεταξά.

 

Καταρχήν στο ίδρυμα στεγάστηκαν παιδιά ορφανά που οι γονείς τους χάθηκαν στον 1ον Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην συνέχεια το ίδρυμα στήριξε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες, ορφανά παιδιά από τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.

 

Ο αριθμός των παιδιών του ιδρύματος σε αυτές τις περιόδους έφτασε τα 104 παιδιά.

Το κτίριο και γενικά ο χώρος του ιδρύματος ήταν δωρεά της Μ. Βρετανίας (Αγγλικό Προξενείο κατά την εποχή της Αγγλοκρατίας στο Νησί). Καταστράφηκε το 1953 με τους σεισμούς και ξαναχτίστηκε από δωρεές διαφόρων ευεργετών. Εξ’αρχής είχαν διαχωριστεί σε πτέρυγες και αργότερα σε διαφορετικά κτίρια τα βρέφη από τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Λειτούργησαν στο χώρο του ιδρύματος για μεγάλο διάστημα δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, καλύπτοντας τις ανάγκες του ιδρύματος και της γύρω περιοχής. Τώρα τα παιδιά φοιτούν στα δημόσια σχολεία της πόλης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ίδρυμα θα βρείτε στη διεύθυνση https://orfanotrofeiosotir.wordpress.com/

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή δράση ελληνικών συλλόγων και φορέων