· 

Βαυαρία: Επιστροφή εισφορών για νηπιαγωγεία

 

Την άνοιξη του 2020, η Βαυαρία είχε επιστρέψει τις εισφορές στους γονείς που τα παιδιά τους δεν επισέκφθηκαν το νηπιαγωγείο λόγω της γενικής απαγόρευσης .

 

Χθες το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε να επιστρέψει στους γονείς την εισφορά και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021. 

 

Αυτό που είναι νέο σε σύγκριση με την απόφαση της άνοιξης του 2020 είναι ότι την επιστροφή χρημάτων τη δικαιούνται και οι γονείς των οποίων τα παιδιά (στο πλαίσιο της λειτουργίας έκτακτης ανάγκης) δεν επισκέφθηκαν τα νηπιαγωγεία περισσότερες από πέντε ημέρες .

 

Σε αντίθεση όμως με την ρύθμιση της άνοιξης του 2020 η απόδοση των εισφορών δεν θα καταβάλλεται 100% από το κρατίδιο της Βαυαρίας καθώς οι δήμοι και κοινότητες θα πρέπει να συμμετέχουν με το 30% των δαπανών.

 

Η αντιδήμαρχος του Μονάχου Verena Dietl επικρίνει τη συγκεκριμένη απόφαση "Φυσικά και είναι δίκαιο οι γονείς των οποίων τα παιδιά δεν πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία ή φύλαξη παιδιών να μην καταβάλουν τα τέλη. Ωστόσο, δεν κατανοώ ότι η κυβέρνηση της Βαυαρίας αναγκάζει τους δήμους να συγχρηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο μέτρο. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του