· 

Κόντρα στο Δήμο Μονάχου για το όριο ταχύτητας

Κόντρα στο Δήμο Μονάχου για το όριο ταχύτητας των 30χλμ/ώρα

 

Το οδικό δίκτυο του Μονάχου είναι 1122 χιλιόμετρα, εκ των οποίων σε περίπου 330 ισχύουν τα 30 χλμ ως ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας - κυρίως σε κατοικημένες περιοχές. 

 

Το κόμμα των Πρασίνων, που συμμετέχει στην Δημοτική πλειοψηφία προτείνει την καθιέρωση του ορίου ταχύτητας σ όλη την πόλη του Μονάχου, πρόταση με την οποία όμως δεν συμφωνεί το SPD.

 

Η άποψη των πρασίνων στηρίζεται σε δυο σημεία: α) την ασφάλεια (Χρόνος πέδησης-φρεναρίσματος) . Στα 30 χλμ/ώρα είναι 18 μέτρα, στα 40 χλμ είναι 28 και στα 50χλμ/ώρα φθάνει τα 40 μέτρα και β) το περιβάλλον και η προστασία του αν και σύμφωνα με έρευνα του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης μόνο κατά περίπτωση και υπό προϋποθέσεις βοηθάει η μειωμένη ταχύτητα (από 50 στα 30 χλμ την ώρα).

 

Από την άλλη πλευρά θεωρείται υπερβολική η καθιέρωση του ανώτατο επιτρεπόμενο όριου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα σ όλους τους δρόμους με βασικό επιχείρημα ότι μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε επιπλέον μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Επίσης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ούτως ή άλλως ισχύει το ανώτατο όριο ταχύτητας στους περισσότερους δρόμους και κυρίως σε κατοικημένες περιοχές και σε δρόμους μπροστά από σχολεία και νηπιαγωγεία.