· 

Όλες οι νέες αποφάσεις για τη Βαυαρία

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε πριν από λίγο τις αποφάσεις της Βαυαρικής Κυβέρνησης σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη Βαυαρία σε συνέχεια της χθεσινής κοινής σύσκεψης Καγκελαρίου και Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατίδιων.

 

Tα μέτρα όπως στην υπόλοιπη Γερμανία θα παραταθούν έως 7 Μαρτίου.


Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας καταργείται από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας από 9 το βράδυ έως 5 το πρωί.


Η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για περιοχές με πάνω από 100 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ημερο και το ωράριο θα είναι από 10 το βράδυ έως 5 το πρωί.


Τα νηπιαγωγεία / σχολεία θα ξεκινήσουν σταδιακά με το μάθημα από 22 Φεβρουαρίου (στις περιοχές.με λιγότερα από 100 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ημερο).


Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 1η Μαρτίου και στη Βαυαρία.

 

Από 3 Μαρτίου θα εξεταστεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων με κριτήριο τα 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ημερο).

 

Το ίδιο ισχύει για τους τομείς του αθλητισμού και πολιτισμού.

 

Από 22 Φεβρουαρίου θα επιτρέπονται οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

 

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλα τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την πορεία του μεταλλαγμένου ιού.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός για το κλείσιμο των συνόρων της Τσεχία όπου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα με τον μεταλλαγμένο ιό.

 

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζαγούρης