· 

Διαγωνισμός φωτογραφίας 2021

Και φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, ο "Δορυφόρος" θα οργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας και ταινιών μηκρού μήκους. 

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 ο φετινός διαγωνισμός θα έχει θέμα " Η Ελλάδα στο Μόναχο"

 

Ο διαγωνισμός ξεκινάει από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και θα ολοληρωθεί στις 1η Ιουνίου 

 

Φωτογραφίες μπορούν να σταλούν στο εμαιλ doryforos@email.de (ζωγραφιές και κείμενα στη διεύθυνση Doryforos, Parkstr 17, 80 339 München).

 

Όροι:

  • Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να είναι παραπάνω από τρεις 
  • Το θέμα της φωτογραφίας (ζωγραφιάς ή κειμένου) να σχετίζεται με το θέμα.
  • Ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες φωτογράφους
  • Επιτροπή από φωτογράφους θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες και παράλληλα όπως πέρσι θα δοθεί η δυνατότητα στους αναγνώστες του Δορυφόρου να ενισχύσουν την αξιολόγηση φωτογραφίων (μέσω Likes).
  • Όλοι οι συμμετέχοντας θα λάβουν αναμνηστικό για τη συμμετοχή ενώ ανάλογα με την ηλικία οι πρώτοι τρεις θα βραβευτούν (θα ανκοινωθούν σύντομα τα βραβεία τα οποία θα εξαρτηθούν από τους χορηγούς).
  • Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν αποκτούν κάποιο δικαίωμα με τη συμμετοχή και με την αποστολή της φωτογραφίας συμφωνούν με τη δημοσίευσή της/τους. 
  • Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να μην ανακοινωθεί δημόσια το ονομά τους.
  • Οι φωτογραφίες που θα μας σταλούν, θα πρέπει να μην παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας, να μην είναι προσβλητικές, ανήθικου περιεχομένου και άσχετες με το ορισθέν θέμα, άλλως ο "Δορυφόρος" θα έχει το δικαίωμα να τις διαγράφει χωρίς καμία προειδοποίηση. 
  • H λήψη της φωτογραφίας θα πρέπει να έχει γίνει από τον ίδιο τον συμμετέχοντα και να αποτελεί δικό του πρωτότυπο έργο, δηλαδή οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ενώ σε περίπτωση διχογνωμίας ή αμφισβήτησης επί των δικαιωμάτων αυτών, ο Δορυφόρος θα προβαίνει σε διαγραφή της φωτογραφίας χωρίς καμία ευθύνη της για το λόγο αυτό, οπότε η διαφορά θα διευθετείται μεταξύ των ενδιαφερομένων
  • Η φωτογραφία δεν πρέπει να περιέχει ή να παραπέμπει σε εμπορικά σήματα τρίτων.
  • Αν οι συμμετέχοντες αποφασίσουν να αποστείλουν φωτογραφίες άλλων ατόμων (ενηλίκων ή παιδιών) θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του συγκεκριμένου ατόμου ή του κηδεμόνα του παιδιού.
  • Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές οι οποίες: Είναι αναληθείς, περιλαμβάνουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, προβάλλουν ως αποδεκτές ή προάγουν παράνομες δραστηριότητες, είναι μειωτικές για τα μέλη συγκεκριμένης φυλής, εθνικότητας, φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή θρησκείας ή υποκινούν το μίσος εναντίον συγκεκριμένων ομάδων, είναι προσβλητικές, εκφοβιστικές ή υβριστικές για άλλα άτομα, απεικονίζουν κακομεταχείριση ζώων, περιέχουν υπέρμετρη χρήση χυδαίας γλώσσας, εκθέτουν με οποιονδήποτε τρόπο πληροφορίες ιδιωτικού χαρακτήρα, συνιστούν ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, συνιστούν προσποίηση κάποιου διάσημου, εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια παιδιών, απεικονίζουν τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά, ναρκωτικά ή γυμνό με παρουσία παιδιών, απεικονίζουν εντελώς γυμνά σώματα, είναι πορνογραφικές, απεικονίζουν βία, σαδιστικές ή βάναυσες πράξεις, περιλαμβάνουν όπλα ή απομιμήσεις όπλων, προβάλλουν ως αποδεκτή την παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών, παρουσιάζουν αρνητικά οποιαδήποτε εταιρεία, περιλαμβάνουν προτάσεις προσωπικού ή εμπορικού χαρακτήρα ή διαφημίσεις, περιλαμβάνουν υλικό τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών μεταδόσεων, είναι πολιτικού χαρακτήρα με οποιονδήποτε τρόπο, περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ή φυσική υγεία κάποιου ατόμου. 
  • Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στην χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του, άνευ οιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού.
  • Ο  Δορυφόρος δεν θα ευθύνεται στην περίπτωση που για οποιοδήποτε τεχνικό λόγο είναι αδύνατη η λήψη και καταχώρηση συμμετοχής στο σύστημα του Διαδικτυακού Τόπου.
  • Ο Δορυφόρος δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη, εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου του, η λήψη των συμμετοχών αποτύχει ή καθυστερήσει ή, τέλος, αν τα τηρούμενα από αυτόν αρχεία καταστραφούν, μερικά ή ολικά.