· 

Συρρίκνωση της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας

Συρρίκνωση της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ φέρνει η διαχείριση της πανδημίας στο κρατίδιο, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Augsburger Allgemeine Zeitung.

 

«Πολύ ικανοποιημένοι» και «μάλλον ικανοποιημένοι» με το έργο του κ. Ζέντερ δηλώνουν οι Βαυαροί σε ποσοστό 48,3%, ενώ σε ποσοστό 42,4% δηλώνουν «πολύ δυσαρεστημένοι» και «μάλλον δυσαρεστημένοι». Τον Απρίλιο του 2020, σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, η ικανοποίηση από τις επιδόσεις του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας έφθανε το 71,1%.

 

Την ίδια ώρα πάντως το κόμμα του κ. Ζέντερ, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), παραμένει πρώτο με ποσοστό 46,1% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 19,2%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 8,7%, οι συγκυβερνώντες Νέοι Ψηφοφόροι με 7,1%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 6,8%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4,2% και η Αριστερά με 2,8%.

 

Ο Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, θεωρείται ενδιαφερόμενος για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) προκειμένου να είναι υποψήφιος Καγκελάριος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.