· 

Μόναχο: Απελευθέρωση Ιωαννίνων

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου παρευρέθηκε με το λάβαρο του συλλόγου στη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων προκειμένου να τιμήσει συμβολικά την επέτειο. 

 

Η πολεμική αναμέτρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ηπείρου που κράτησε  τρεις μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου 1912 έως τις 21 Φεβρουαρίου 1913, οπότε οι οθωμανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείτο των ελληνικών όπλων.

 

Η δοξολογία τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Σιώμο ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση των Ηπειρωτών σ όλον τον κόσμο και στη συμβολή τους στην ενότητα του Ελληνισμού.

 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το εκκλησίασμα να ψάλλει τον ορθόδοξο ύμνο " Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" 

 

Σημειώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων η συγκεκριμένη δράση δεν μπορούσε να ήταν "ανοιχτή" δηλ. δεν καλέστηκαν μέλη και φίλοι της Ηπειρωτικής Κοινότητας.

 

Στις φωτογραφίες ο Πρόεδρος της Ηπειρωτκής Κοινότητας Νίκος Σταμάτης, η αντιπρόεδρος Βάσω Θανασιά, ο γραμματέας του ΔΣ Γιάννης Βασιλείου και το μέλος του συλλόγου Ντίνα Σιούτα, παιδιά του χορευτικού.