· 

Σύλλογος Γονέων Μονάχου: Eνημέρωση για σχολείο Berg am Laim

"Επίσημη ενημέρωση" ζητάει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου από την Υφυπουργό Παιδείας Μακρή για το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος όσον αφορά τα σχολεία που θα στεγαστούν στο νέο κτίριο του Berg am Laim.

 

Ταυτόχρονα στην επιστολή τίθενται από το Σύλλογο δυο ερωτήματα και συγκεκριμένα

 

- Εάν έχει δοθεί τελική ημερομηνία, από τη Γερμανική πλευρά, που χάνεται η συμμετοχή στο εν λόγω κτήριο.

 

- Τι κινήσεις /προτάσεις έχουν γίνει από την Ελληνική πλευρά, τόσο προς τη Γερμανική πλευρά, όσο και εσωτερικά, με συνεδριάσεις της άμισθης Επιτροπής.

 

 

Aκολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου:

 

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

α.) Με δύο επιστολές που αποστείλαμε στο Συντονιστικό Γραφείο Μονάχου (Συν.Γρ.Μ.) επιδιώξαμε συνάντηση και συζήτηση για ενημέρωση από την Πρόεδρο της άμισθης Επιτροπής, και Αναπλ. Συντονίστρια στο Συν.Γρ.Μ., για το κτήριο στο Berg am Laim. Η μία από αυτές, στις 8.1.2021, που ήταν και η ανταπάντηση μας στην επιστολή της Προέδρου της άμισθης Επιτροπής, συνυπογράφηκε ξανά από εκπρόσωπους των έξι Συλλόγων Γονέων που συμμετείχαν και στην αρχική Ανοιχτή Επιστολή. 

β.) Σε προσπάθεια να οργανώσουμε και να καθορίσουμε ημερ/νία συνάντησης ανταλλάξαμε ορισμένα μηνύματα emails με το Συν.Γρ.Μ. (που είναι όλα στη διάθεσή σας, όποτε θελήσετε). Σε αυτά, λαμβάναμε απαντήσεις που επιδιώκανε να δημιουργήσουν νεκρό χρόνο, είτε με πρόφαση τους περιορισμούς λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όπως στο email στις 11.2.2021, είτε την ανάγκη ενημέρωσης της κα. Υφυπουργού μετά την ανάληψη της θέσης της, στο email της Αναπλ. Συντονίστριας στις 19.1.2021.

 

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν είναι πρώτο στην ιεραρχία των ανοιχτών θεμάτων του Συν.Γρ.Μ., ώστε να επιδιώκεται άμεσα συνάντηση με τους εξ ορισμού εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων και τους επωφελούμενους της όποιας απόφασης για το κτήριο στο Berg am Laim. Το ίδιο ισχύει και για την κα. Υφυπουργό. 

 

Δια ταύτα: 

1) Θεωρούμε αδιαφορία προς τους γονείς και την Ομογένεια της πόλης μας αυτό που γίνεται συστηματικά.

 

2) Ζητάμε για ακόμη μια φορά επίσημη ενημέρωση με συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων από τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Δυστυχώς, έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορες φήμες (ως αποτέλεσμα της μη-επαρκούς πληροφόρησης) και ζητούμε άμεσα διευκρινήσεις για τα ακόλουθα:

 

- Εάν έχει δοθεί τελική ημερομηνία, από τη Γερμανική πλευρά, που χάνεται η συμμετοχή στο εν λόγω κτήριο.

 

- Τι κινήσεις /προτάσεις έχουν γίνει από την Ελληνική πλευρά, τόσο προς τη Γερμανική πλευρά, όσο και εσωτερικά, με συνεδριάσεις της άμισθης Επιτροπής.

 

Σας καλούμε να πάρετε άμεσα επίσημα θέση στα ζητήματα που τέθηκαν παραπάνω, χωρίς υπεκφυγές, ως ύστατη προσπάθεια ανταπόδοσης της εκτίμησης και σεβασμού. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τις θέσεις σας.