· 

Βαυαρία: Tι ισχύει από αύριο για κάθε περιοχή 

Τι μπορεί να ανοίξει από αύριο; Το αν μπορούν να χαλαρώσουν και πόσο τα περιοριστικά μέτρα εξαρτάται από τα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

 

Ετσι με τα στοιχεία του Robert Koch Institut σε 20 περιοχές τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 100 και συνεπώς δεν θα προκύψει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα οι περιφέρειες/πόλεις: 

Altötting, Amberg-Sulzbach, Bayreuth, Cham, Deggendorf, Dingolfing-Landau, Freyung-Grafenau, Hof, Kronach, Kulmbach, Neustadt a.d. Waldnaab, Regen, Schwandorf, Straubing-Bogen, Tirschenreuth, Wunsiedel und in den Städten Amberg, Hof, Rosenheim και Weiden στο Oberpfalz.

Στις περιοχές αυτές παραμένει το μέτρος της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας και του περιορισμού επαφών (το πολύ ένα επιπλέον άτομο εκτός νοικοκυριού).

 

Σε 17 περιοχές / πόλεις τα νέα κρούσμτα είναι μεταξύ 35 και 50 

Bamberg, Dachau, Ebersberg, Erding, Garmisch-Partenkirchen, Günzburg, Haßberge, Kelheim, München (περιφέρεια όχι η πόλη), Neu-Ulm, Oberallgäu, Pfaffenhofen a.d. Ilm, Roth, Schweinfurt, Starnberg, και οι πόλεις Bamberg, Landshut και Würzburg.

Στις περιοχές αυτές μπορούν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, ζωολογικοί κήποι, υπαίθριος αθλητισμός με συμμετοχή έως 10 άτομα και συναντήσεις μέχρι και 5 άτομα από δυο διαφορετικά νοικοκυριά.

 

Σε 13 περιφέρειες τα νέα κρούσμτα είναι κάτω των 35 και είναι ακόμη μεγαλύτερη τόσο η χαλάρωση του ανοίγματος όσο και ο αριθμός των επαφών και συγκεκριμένα στις περιοχές

Aichach-Friedberg, Bad Tölz-Wolfratshausen, Dillingen, Donau-Ries, Eichstätt, Kitzingen, Neuburg-Schrobenhausen, Roth, Weißenburg-Gunzenhausen, Würzburg και οι πόλεις Erlangen, Ingolstadt und Kempten.

Επιπλέον των μέτρων χαλάρωσης που ισχύουν στην παραπάνω κατηγορία στις περιοχές αυτές επιτρέπονται συναντήσεις μέχρι 10 άτομα από τρια διαφορετικά νοικοκυριά.

 

Περιοχές μεταξύ 50 και 100 νέα κρούσμτα είναι π.χ. οι πόλεις  München, Nürnberg και Augsburg και στην προκειμένη περίπτωση η επίσκεψη σε μεπορικό κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με προηγούμενο ραντεβού.

Περιορισμένη χαλάρωση: Μπορούν να ανοίξουν εμπορικά καταστήματα, ζωολογικοί κήποι, μουσεία αλλά με προηγούμενο ραντεβού

 

Για περιοχές που είναι στο όριο των 35, 50 και 100 νέων κρουσμάτων θα είναι καθοριστικός ο αριθμός τριών συνεχόμενων ημερών για ενδεχόμενη αλλαγή κατηγορίας.

 

Δηλαδή αν μια περιοχή είναι στο 51 και πέσει στο 49 και προκειμένου να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερα τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να βρίσκεται για τρεις συνεχόμενες μέρες κάτω από τα 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους