· 

Ε.Ε.: Eπιπλέον εμβόλια για περιοχές της Βαυαρίας 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε με τις BioNTech / Pfizer να παραλάβει επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους που θα διατεθούν σε περιοχές της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο, όπως στην Νίκαια και τον Μοζέλα της Γαλλίας, στο Τιρόλο της Αυστρίας, το Μπολζάνο στην Ιταλία και ορισμένα μέρη της Βαυαρίας και της Σαξονίας στη Γερμανία.

 

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει λάβει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων συνολικά και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Απρίλιο οι δόσεις θα έχουν διπλασιαστεί. 

 

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ θα πρέπει να παραλάβει περίπου 570 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Περίπου 300 εκατομμύρια θα παραλάβει από τις BioNTech / Pfizer, 35 εκατομμύρια από τη Moderna, 180 εκατομμύρια από την AstraZeneca και 55 εκατομμύρια από την Johnson & Johnson. Επίσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες της κυλιόμενης αξιολόγησης για τα εμβόλια Novavax, CureVac και Sputnik.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr