· 

Έντονη κριτική του Δημάρχου του Μονάχου στις αποφάσεις

Έντονη κριτική του Δημάρχου του Μονάχου στις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα. Προτείνει το Μόναχο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ,,πιλοτική πόλη,, για άνοιγμα της αγοράς

 

"Αναμενόμενες" χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και των κρατιδίων ο Δήμαρχος αλλά έθεσε ερωτηματικό για το αν τα μέτρα για το "5ήμερο" του Πάσχα θα φέρουν αποτέλεσμα όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων ενώ χαρακτήρισε την εμβόλιμη αργία της Μεγάλης Πέμπτης "ψευδοαργία".

 

Επίσης, ο Δήμαρχος Μονάχου επισημαίνει ότι, "απουσιάζει μια λογική εξήγηση προς τον πολίτη που να απαντάει στο γιατί να επιτρέπεται να ταξιδέψει στην Μαγιόρκα αλλά να μην μπορεί να ταξιδέψει εντός Βαυαρίας".

 

"Λυπημένος" δήλωσε και για το γεγονός ότι δεν δίνεται προοπτική ανοίγματος έστω και για την περίοδο μετά από την 18 Απριλίου έτσι ώστε να δοθεί στην κοινωνία κάποιο μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα.

 

"Ούτε στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού, εστίασης και εμπορίου δεν υπήρξε πρόοδος και συγκεκριμένα δεν έγινε ένας σχεδιασμός ανοίγματος είτε μέσω των τεστ ή των εμβολίων" αναφέρει ο Dieter Reiter. 

 

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος πρότεινε το Μόναχο να ενταχθεί σε πιλοτικά προγράμματα που σχεδιάζει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με διάφορες πόλεις με τα οποία θέλει να εξετάσει τους καλύτερους τρόπους ανοίγματος διαφόρων τομέων/κλάδων.

 

"έτσι ώστε να μπορούμε να εργαστούμε σε μια στρατηγική του μέλλοντος αντί να περιμένουμε τη μια συνεδρίαση μετά την άλλη της Κυβέρνησης και των Πρωθυπουργών των Ομόσπονδων Κρατιδίων" αναφέρει στο κλείσιμο της δήλωσής του ο Dieter Reiter.