· 

Ελληνικό Λύκειο Μονάχου 

Σε ιδιαίτερο συγκινητικό κλίμα τελέστηκε σήμερα η επίσημη Δοξολογία στην Salvatorkirche για τη 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από τον Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Klitsch , παρουσία του Πρωτοπρεσβύτερου Απόστολου  Μαλαμούση και του Γενικού Προξένου Β. Γκουλούση.

 

Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου έδωσε το παρόν με τη σημαιοφόρο Γιώτη Μαγδαληνή και παραστάτες από τη τρίτη τάξη τις Παπαϊωάννου Ειρήνη-Μαρία, Καλπαδάκη Αναστασία από την δευτέρα τις Σαρακατσάνη Δήμητρα, Χρυσαφίνη Μαρία και από την πρώτη τον Μελισσά Κων/νο και εκτός από τη διευθύντρια Χρυσικού Ασημίνα παραβρέθηκαν και καθηγητές/τριες Γραφιαδέλλη Μαρία, Γκάβαλος Νικόλαος, Δημούλκα Μένη, Παντουβάκη Αλεξάνδρα, Περβανά Πηνελόπη. Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Πρόξενο, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Τζιάστα Ραφαέλα Αναστασία μέσα από επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα απέδωσε φόρο τιμής με συγκινητικό τρόπο στους Αγωνιστές του ΄21 κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα ονόματα των Αγωνιστών που αναγράφονται στα Προπύλαια του Μονάχου.

 

Ας σημειωθεί ότι ο φιλέλληνας βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος ο Πρώτος, ο πατέρας του Όθωνα, παραχώρησε το 1828 την Salvatorkirche στην ελληνική παροικία του Μονάχου.