· 

Βαυαρία: Μετάθεση μέτρων για δυο εβδομάδες

O Markus Söder αμέσως μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου επανέλαβε τη θέση του όσον αφορά το άνοιγμα και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και συγκεκριμένα ότι πρέπει τα επόμενα βήματα να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

"Δεν υπάρχει πλειοψηφία για ένα σύντομο και παγγερμανικό λοκνταουν, ιδιαίτερα από τα κρατίδια που διοικεί το SPD αλλά και κρατίδια (μικρότερα)" συμπλήρωσε. 

 

Δεν θα προχωρήσουμε σε επιπλέον χαλάρωση μέτρων στη Βαυαρία για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

 

Στο ίδιο πνεύμα μετατέθηκε και η ανακοίνωση των 8 πόλεων που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα  δηλ. θα μπορούν αφού προηγηθεί προηγούμενα τεστ που θα είναι αρνητικό να επισκεφθούν κινηματογράφους, υπαίθρια εστίαση, θέατρο κλπ .

 

Επίσης όσον αφορά τα σχολεία ανακοίνωσε ότι τα τεστ θα ισχύουν για όλη την εκπαιδευτική Κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικούς) ανεξάρτητα από τον αριθμό των κρουσμάτων και θα γίνονται στο χώρο των σχολείων.

 

Καταστήματα:

Κάτω από το όριο των 50 νέν κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά, μεταξύ 50 και 100 Click & Meet χωρίς τεστ, μεταξύ 100 και200  Click & Meet“ αλλά με τεστ και άνω των 200 όλα κλειστά.

 

Ταξίδια

Ο Söder ανακοίνωσε επίσης ότι θα αλλάξει η σχετική νομοθεσία της Βαυαρίας και όσοι έχουν εμβολιαστεί (και οι δυο δόσεις) θα χρειάζονται τεστ κατά την είσοδό τους στη Βαυαρία αλλά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα .

 

Εμβόλια 

Αναφέρθηκε στο θέμα που προέκευψε με το εμβόλιο της Moderna (καθυστέρηση στην παράδοση, ενώ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται (εφόσον εγκριθεί) συνεργασία με το ρωσικο εμβόλιο