Σχ. Επιτροπή 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες

 

Θα έχετε ενημερωθεί, σύμφωνα με τα νέα μέτρα  που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας Βαυαρίας (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ τεστ ) την υποχρέωση του μαθητή/τριάς - να διενεργεί  τεστ εντός της σχολικής μονάδας υπό επίβλεψη ή προσκομιδή αρνητικού τεστ από φαρμακείο, ιατρείο ή διαγνωστικό κέντρο  

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν Δ.Σ της σχολικής επιτροπής Γονέων & Κηδεμόνων  "Πυθαγόρα" με Ομόφωνη απόφαση και σε συνεννόηση όλων των σχολικών επιτροπών Μονάχου σας συνάπτουμε το παρακάτω κείμενο.

 

Το κείμενο είναι σε μορφή ΥΠΕΎΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (υπογεγραμμένη αποστέλλεται ή δίνεται στην διεύθυνση του σχολείου) και αφορά τους γονείς που  ΔΕΝ συναινούν στα νέα μέτρα που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας Βαυαρίας.

 

Οι γονείς που επιθυμούν να διενεργεί το τεστ θα πρέπει από Δευτέρα να ακολουθήσουν της οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας Βαυαρίας!

 

Στο σημείο αυτό νιώσαμε την υποχρέωση ως γονείς και ως άνθρωποι γενικά να  προβούμε σε κινήσεις που θα τεκμηρίουσουν στο απόλυτο, το δικαίωμα των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των παίδων μας και να εισακουστη η αγωνία και η αγανάκτηση μας ως δυνατή φωνή αλληλεγγύης!

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν διενεργηθεί και νομικές ενέργειες για όλα τα παραπάνω.