· 

Διευκρινήσεις για τα ταξίδια προς Ελλάδα

Με αφορμή την νέα ταξιδιωτική οδηγία που ισχύει από σήμερα 19 Απριλίου 2021 προέκυψαν μια σειρά από ερωτήματα από τους αναγνώστες μας και για τα οποία υπάρχουν οι παρακάτω επίσημες απαντήσεις :

 

1. Εάν ο ταξιδιώτης έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του (δηλαδή ανάλογα με τις απαιτούμενες δόσεις έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τον τελευταίο εμβολιασμό) και είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει παρουσιάζοντας το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε δεν απαιτείται απόδειξη αρνητικού τεστ.

2. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού με εμβόλια Sputnik, Sinovac κ.λπ., τα οποία δεν έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) απαλλάσσουν επίσης τους επισκέπτες από την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικής τέστ PCR.

3. Κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πιστοποιητικό που φέρει, μπορεί να υποβληθεί σε τυχαίο υγειονομικό έλεγχο (γρήγορο τέστ).

4. Τεστ πρέπει να προσκομίσουν και παιδιά μετά το 5ο έτος της ηλικίας τους

5. Οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα της χώρας μέσω των πυλών εισόδου του Προμαχώνα και του Νυμφαίου.

 

6.. ΔΕΝ έχει διευκρινιστεί ακόμη αν αρκεί το βιβλιαράκι εμβολίων που χρησμοποιείται στην Γερμανία για την καταχώρηση των εμβολίων. 

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας

Η νέα επίσημη αεροπορική οδηγία