· 

Που διατηρεί η Βαυαρία αυστηρότερα μέτρα

Photo Copyright: Gregory Giakis

 

Από το Σάββατο θα τεθεί σε εφαρμογή το ενιαίο παγγερμανικό "φρένο έκτακτης ανάγκης" που αποφάσισε προχθές η Ομοσπονδιακή Βουλή και αφορά τα μέτρα που θα ισχύουν όταν τα νέα κρούσματα για τρεις συνεχόμενες μέρες θα ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο.

 

Η Βαυαρία όμως διατηρεί -προς το παρόν- αυστηρότερα μέτρα όπωε π.χ. ότι δεν θα επιτρέπεται -σε αντίθεση με την υπόλοιπη Γερμανία- μετά τις 10 μ.μ., τζόκινγκ ή περίπατος 

 

"Εάν έχουν ήδη εφαρμοστεί αυστηρότεροι κανονισμοί στη Βαυαρία, αυτοί θα διατηρηθούν" φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βαυαρίας στην Βαυαρική Ραδιοφωνία.

 

Σχολείο: Εξ αποστάσεως μάθημα όταν τα νέα κρούσματα ξεπερνούν το όριο των "100" ενώ παγγερμανικά το όριο θα είναι "165"

 

Υποχρεωτική η μάσκα τύπου FFP2: Σε αντίθεση με ό, τι ορίζεται στον Ομοσπονδιακό νόμο στη Βαυαρία δεν θα αρκεί η χρήση απλής χειρουργικής μάσκας. Στη Βαυαρία, οι μάσκες FFP2 θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε καταστήματα, καθώς σε εκκλησίες, συναγωγές, και τζαμιά 

 

Λιανικό εμπόριο: Δεν θα υπάρχει εξαίρεση για βιβλιοπωλεία,  ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης ειδών κήπου. 

Ενώ σύμφωνα με την ομοσπονδιακή ρύθμιση τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα πώλησης ειδών κήπου και τα ανθοπωλεία αποτελούν μέρος των των ημερήσιων αναγκών και επιτρέπεται να ανοίγουν ακόμη και αν η συχνότητα των νέων κρουσμάτων είναι πάνω από το όριο των 100, στη Βαυαρία θα επιτρέπεται η λειτουργίας τους μόνο μέσω Click and Meet και την προσκόμιση αρνητικού τεστ. 

 

Αντίθετα, στα κομμωτήρια η Βαυαρία πρέπει να προσαρμοστεί στις πιό αυστηρές ρυθμίσεις.

 

Έτσι από το Σάββατο θα επιτρέπεται επίσκεψη στο κομμωτήριο μόνο με αρνητικό τεστ.