· 

Μόναχο: Σταματούν οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στο Isar Klinikum

Το Isar Klinikum στην  Sonnenstrasse, δεν θα λειτουργεί πλέον ως εμβολιαστικό κέντρο για τους εκπαιδευτικούς και νηπιαγωγούς της πόλης του Μονάχου.

 

Ο λόγος: Από περισσότερα από 31.000 άτομα που αναμένονταν σ αυτήν την εκστρατεία του Δήμου μόνο 9.866 εμβολιάστηκαν στο συγκεκριμένο κέντρο δηλ λιγότερο από το ένα τρίτο. 

 

Έτσι μετά από τέσσερις εβδομάδες,η πόλη κήρυξε σήμέρα το τέλος της λειτουργίας του λέντρου.

 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι εμβολιάστηκαν μόνο τόσοι λίγοι καθώς υπήρχαν και προβλήματα όπως π.χ. η διακοπή εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astra Zeneca και στη συνέχεια η οδηγία να εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο οι άνω των 60 ετών.

 

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να αμφισβητηθεί, λέει ο Martin Schmid, πρόεδρος της ένωσης δασκάλων του Μονάχου (MLLV). Γνωρίζει πολλούς εκπαιδευτικούς τόσο από το σχολείο του όσο και σε πολλά άλλα σχολεία όπου συνάδελφοί του είχαν λάβει ραντεβού τόσο στο Isar Klinikum όσο και στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Riem. Και σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν το Riem από το οποίο τους δόθηκε ραντεβού νωρίτερα από ότι στο Isar Klinikum.

 

Στο δημοτικό σχολείο Klenzestrasse που διδάσκει ο ίδιος η συμμετοχή είναι περίπου στο 90 %. Γι αυτό ο Schmid προτρέπει να συλλέγονται και οι άλλοι αριθμοί, διαφορετικά αυτό θα οδηγούσε σε μια μονόπλευρη και ανεπαρκή εικόνα για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

 

Πηγή: Süddeutsche Zeitung

Photo Copyright: Gregory Giakis