· 

Μόναχο: Τέλος στα "Strafzettel" όπως τα γνωρίζαμε

Ενα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα σε 3 περιοχές του Μονάχου με στόχο το καθιερωμένο "χαρτάκι" με πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα που γνωρίζαμε εδώ και 100 χρόνια να αντικατασταθεί από το ηλεκτρονικό πρόστιμο.

 

Σήμερα το πρόγραμμα ξεκίνησε από την περιοχή του Westend και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι περιοχές Bogenhausen και Moosach.

Το πρόστιμο πλέον θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Ο αστυνομικός ή ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου θα μπορεί πλέον μέσω εφαρμογής "app" να καταγράφει τα στοιχεία και αυτά αυτόματα θα μεταφέρονται στο δίκτυο. Θα υπάρχει και η ρύθμιση κάμερας που θα πιστοποιεί το γεγονός της παραβίασης. Το πρόστιμο θα συνεχίζει να τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου αλλά θα έχει το QR Code.

 

Mέσω του QR Code ο πολίτης θα μπορεί να πληρώσει μέσω κινητού το πρόστιμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν έχει τη δυνατότητα αυτή (smartphon) ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το πρόστιμο με τον παραδοσιακό τρόπο. 

Μάλιστα μέσω του QR Code θα μπορεί κανείς εκτός του ποσού του προστίμου να δει και τους πόντους που θα χρεωθεί στο σύστημα Flensburg.

 

Και αν χαθεί το χαρτί - πρόστιμο από το αυτοκίνητο;.

 

Τότε θα έρθει μέσω ταχυδρομείου το πρόστιμο, όπως συμβαίνει και σήμερα.

 

Το κέρδος των αρχών με το συγκεκριμένο σύστημα που λειτουργεί μόνο στην Ελβετία εδώ και χρόνια είναι πρώτα απ όλα ο χρόνος. Υπολογίζεται ότι ένας "καλός" υπάλληλος θα κερδίζει έως και 50% του σημερινού χρόνου. 

 

Άρα περισσότερα προστίματα ... το δε προσωπικό που επεξεργάζεται μέχρι σήμερα στα γραφεία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ άλλες υπηρεσίες.

 

Τουλάχιστον σύμφωνα με την Abendzeitung η διοίκηση της αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολυθούν εργαζόμενοι.