· 

Έκθεση «Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές»

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει έκθεση σε ανοιχτό χώρο μπροστά από την Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή (Antikensammlung) στην Königsplatz, από τις 7 έως τις 19 Ιουλίου 2021, με θέμα «Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές».

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες και πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας, που οικοδομήθηκαν κατά την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα και για τα κτήρια του Μονάχου της εποχής του Λουδοβίκου Α’ που μετέτρεψαν την πόλη σε «Αθήνα του Ίζαρ». O Leo von Klenze, ο Friedrich von Gärtner και άλλοι λιγότερο γνωστοί, αλλά με εξίσου σημαντικό έργο, αρχιτέκτονες άλλαξαν την εικόνα των δυο πόλεων και συνετέλεσαν στη στενή μεταξύ τους αρχιτεκτονική σχέση.

 

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Επανάστασης μέσα από την παρουσίαση της οικιστικής εξέλιξης της Αθήνας τον 19ο αιώνα, καθώς και η ενίσχυση της μακρόχρονης και ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Βαυαρίας. 

 

Σας καλούμε να επισκεφτείτε την έκθεση «Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές» και να παρακολουθήσετε μέσα από φωτογραφίες και σπάνιο υλικό πώς η Αθήνα εξελίσσεται τον 19ο αιώνα και πώς το Μόναχο μετατρέπεται σε «Αθήνα του Ίζαρ».