· 

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές

Πολλά ήταν τα μηνύματα που δεχτήκαμε από φίλους το τελευταίο 24ωρο μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές.  

 

Η ανησυχία αφορά κυρίως την καραντίνα. Δηλαδή αν θα πρέπει όποιος επιστρέφει από την Ελλάδα στην Γερμανία να μπει σε καραντίνα αν η Ελλάδα θεωρηθεί το επόμενο διάστημα "επικίνδυνη" χώρα (από το RKI).   

 

Θέμα καραντίνας για όσους επιστρέφουν από μια χώρα που θεωρείται "Risikogebiet" πρακτικά δεν υπάρχει και αυτό επειδή δίνεται η δυνατότητα με προηγούμενο τεστ της απαλλαγής από την υποχρέωση της καραντίνας. 

 

Οι μόνες αλλαγές θα ήταν η υποχρεωτική συμπλήρωση της γερμανικής φόρμας επιβάτη και το τεστ και σ όσους επιστρέψουν με ΙΧ (όπως ήταν πριν ένα μήνα όταν η Ελλάδα ήταν στην κατηγορία των "επικίνδυνων χωρών". 

 

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε αρκετές φορές στα μηνύματα που λάβαμε ήταν αν υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί η είσοδος στην Γερμανία στους Έλληνες αν η Ελλάδα θεωρηθεί χώρα "παραλλαγής του του βασικού στελέχους του ιού" (Virusvariante)ή χώρα «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων» (Hochinzidenzgebiet). 

 

Η Γερμανία όπως κάθε χώρα μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο τουριστών στην χώρα τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να απαγορεύσει την επιστροφή Γερμανών πολιτών ή μονίμων κατοίκων της Γερμανίας (βλέπε παράδειγμα με Πορτογαλία). 

 

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα θα πάνε καλά, και στην Ελλάδα θα πάμε  και όμορφες διακοπές θα έχουμε. 

 

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ