· 

Αναστασία Κερασοβίτη: Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών

Η Αναστασία Κερασοβίτη είναι η Πρόεδρος του πρώτου ΔΣ της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών.

 

Η 22χρονη Αναστασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νυρεμβέργη. Παρακολούθησε αρχικά το ελληνικό σχολείο και στη συνέχεια το γερμανικό γυμνάσιο.

Πλέον σπουδάζει Ευρωπαϊκή Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Bamberg.

 

Κατάγεται από το Φωτεινό Τρικάλων που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις πλαγιές της οροσειράς Χάσια - Αντιχάσια και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων.

 

Από 4 χρονών ο πατέρας της την έπαιρνε μαζί στον τοπικό σύλλογο Τρικαλινών Νυρεμβέργης μέχρι που έγινε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και υπεύθυνη νεολαίας και του χορευτικού του συλλόγου.

 

Στη συνέχεια αναλαμβάνει την ευθύνη της νεολαίας Θεσσαλών Ευρώπης και πριν λίγες εβδομάδες εκλέχτηκε Πρόεδρος της νεοσύστατης Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών.

 

Στο ερώτημά μας αν είναι ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των νέων στις συλλογικές δράσεις η Αναστασία μας απάντησε " ότι παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας υπάρχει συμμετοχή και δράση και συνεχίζουμε πολλοί νέοι να είμαστε περισσότερο ενεργοί από ποτέ άλλωτε. Βέβαια, συμπλήρωσε, υπάρχει ακόμη περιθώριο για μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων και αυτός είναι ο στόχος μας.

 

Υπερήφανη για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ

Η Αναστασία Κερασοβίτη ήταν μεταξύ των 15 νέων  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νόστος», μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Κύπρο και την Αίγυπτο.

 

«15 νέοι από τις ομογένειες των τριών χωρών επισκέπτονται Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, αλλά και να ενδυναμώσουν τους δεσμούς των λαών στην πράξη».

 

Ήδη η Αναστασία συμμετείχε αρχές Ιουλίου στην πρώτη συνάντηση στην Αίγυπτο όπου βρέθηκε μεταξύ άλλων μαζί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και την υπουργός Μετανάστευσης της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ.

 

Ο "Δορυφόρος" εύχεται στην Αναστασία Κερασοβίτη δύναμη και πολλές επιτυχίες στις προσπάθειές της.