· 

Καλοκαίρι με «Ευτυχία»... στο Neues Rottmann

ΔΥΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ !

 

Οι δυο πρώτοι αναγνώστες που θα στείλουν μήνυμα στο εμαιλ doryforos@email.de σήμερα Παρασκευή 13.08.2021 μετά τις 6 μ.μ. θα λάβουν τα εισιτήρια. Όποιος στείλει πριν τις 6 μ.μ. μήνυμα δεν θα υπολογιστεί

 

H δραματική βιογραφική ταινία «Ευτυχία», που αναφέρεται στη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, θα προβληθεί, την Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 18:00 στον κινηματογράφο «NeuesRottmann»(Rottmannstraße 15, 80333 Μόναχο).

 

Στα πλαίσια της 69ης Εβδομάδας Ταινιών Τέχνης η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Filmstadt München προβάλλει την μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή για το 2019. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ στέφθηκεη απόλυτη νικήτρια των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. 

 

Η «Ευτυχία» έκανε πρεμιέρα Γερμανίας στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου @HOME που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χειμώνα με τεράστια επιτυχία και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή.

Την σκηνοθεσία της «Ευτυχίας» υπογράφει ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, το σενάριο η Κατερίνα Μπέη, ενώ τον ρόλο της Ευτυχίας αναλαμβάνουν η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, οι οποίες υποδύονται τη στιχουργό σε δύο διαφορετικές ηλικίες.

 

Η ταινία παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης Ελληνίδας στιχουργού του λαϊκού τραγουδιού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από τον ξεριζωμό της Σμύρνης και τον ερχομό στην Ελλάδα με τα δύο παιδιά της, μέχρι τιςαποτυχημένες προσπάθειες της να γίνει ηθοποιός και την καταξίωση με τα περίφημα «στιχάκια» της τα οποία πουλούσε για πενταροδεκάρες προκειμένου να θρέψει τον εθισμό της στο τζόγο.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YZMkDwmfli8

 

Προπώληση εισιτήριων τηλεφωνικά στο 089521683, στο ταμείο του κινηματογράφου, στο www.griechischefilmwoche.com και στο www.neuesrottmann.de. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γραφείο Τύπου στο media@griechischefilmwoche.com και τηλεφωνικά στο +49 176 91 37 321.

 

Φιλικά

Εκ μέρος του μη-κερδοσκοπικού συλλόγου Cinephile München e.V.

Κωνσταντίνος Μήτσης