· 

Το Μόναχο χορεύει και πάλι

Μέρος της Maximiliansplatz θα γίνει από τις 27 Αυγούστου υπαίθριο κλαμπ. Την ημέρα αυτή θα ξεκινήσουν οι χορευτικές εκδηλώσεις " Το Μόναχο χορεύει ξανά - Das Sommer Open Air am Maximiliansplatz". Αυτό ανακοινώθηκε από τον Tom Hilner, έναν από τους ιδιοκτήτες του γνωστού Pacha Club. 

 

Μια ομάδα ιδιοκτητών από κλάμπ στο Μόναχο θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων.

 

Το πρωί της Τετάρτης η πόλη του Μονάχου αποφάσισε  να υποστηρίξει την εκδήλωση με εγγύηση 20.000 ευρώ με στόχο να διασφαλιστεί σε κάποιο βαθμόο οικονομικός κίνδυνος για τους διοργανωτές  και τελικά να καταστεί εφικτό το πρόγραμμα .

 

Ο Tom Hilner  και οι συνάδελφοί του δεν πιστεύουν ότι θα κερδίσουν χρήματα - το αντίθετο μάλιστα αλλά: «Όλοι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει κάτι τέτοιο». Ότι οι άνθρωποι θα μπορούν πάλι να χορέψουν στο Μόναχο, ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να μυρίσουν λίγο "αέρα κλαμπ", ακόμα κι αν είναι σε υπαίθριο χώρο. Εκτός από τα κλαμπ γύρω από την Maximiliansplatz η δράση θα επεκταθεί και σε άλλες τοποθεσίες του Μονάχου. Υπολογίζεται ότι τελικά θα συμμετέχουν μέχρι και δώδεκα κλαμπ.

 

Το πρώτο Π/Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με δύο ημέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα, ο υπαίθριος χώρος θα μετατραπεί σε κλάμπ από Πέμπτη έως Σάββατο (όταν ο καιρός το επιτρέπει) 

 

Η είσοδος θα είναι δωρεάν τις Πέμπτες και  θα κοστίζει δέκα ευρώ τις Παρασκευές. Οι τιμές εισόδου για τα Σάββατα δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί 

 

Θα είναι οι πρώτες χορευτικές εκδηλώσεις στο Μόναχο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού πριν από ενάμιση χρόνο. 

 

Η περιοχή στην πλατεία Maximiliansplatz γύρω από το μνημείο του Γκαίτε είναι περίπου 1500 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι περιφραγμένη για την εκδήλωση. Θα επιτρέπεται ένας επισκέπτης ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 300 άτομα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ταυτόχρονα.

 

 Όλοι θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τέστ ακόμη και οι εμβολιασμένοι.

 

Η πόλη του Μονάχου βλέπει τη συγκεκριμένη δράση με ανακούφιση και ελπίζει ότι έτσι θα αποφύγει τα ανοργάνωτα πάρτι, όπως στην Türkenstrasse στο Maxvorstadt. Τα κλαμπ του Μονάχου είναι κλειστά για ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν μεταφερθεί στους δημόσιους χώρους τους τελευταίους μήνες.

 

Πηγή: SZ