· 

400.000 επισκέπτες στην ΙΑΑ 

Η ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών στην Γερμανία κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία της έκθεσης αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο. Παρά την πανδημία, πάνω από 400.000 επισκέπτες ήρθαν μέσα στις έξι ημέρες που διήρκησε η έκθεση.

 

Την τελευταία ημέρα της IAA Mobility, οι διοργανωτές έβγαλαν ένα πολύ θετικό συμπέρασμα. Ο πρόεδρος της VDA Χίλντεγκαρντ Μίλερ είπε ότι έγινε ένα θαρραλέο βήμα και ότι οι επισκέπτες ανταμείφθηκαν.

 

Σημαντική μείωση του αριθμού επισκεπτών, αλλά ...

Οι 400.000 επισκέπτες μπορεί να είναι μια σημαντική μείωση σε σύγκριση με την τελευταία IAA στη Φρανκφούρτη το 2019, όταν η VDA ανέφερε περίπου 560.000 επισκέπτες. Ωστόσο, η έκθεση στο Μόναχο ήταν αφενός λιγότερες μέρες από την IAA στη Φρανκφούρτη αφετέρου η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να επικρατεί.

 

Οι αλλαγές στην έκθεση του Μονάχου

Από τη μία πλευρά, η έκθεση επεκτάθηκε. Εκτός από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, πολλοί κατασκευαστές ποδηλάτων έδειξαν επίσης τα πιο πρόσφατα προϊόντα τους.

 

Σύμφωνα με έρευνες, στους περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες άρεσε η νέα ιδέα της προβολής αυτοκινήτων και ποδηλάτων σε όλη την πόλη και όχι μόνο σε εκθεσιακούς χώρους. Το αφεντικό της Daimler, Ola Källenius, είπε, για παράδειγμα: "Η προσέγγιση για να φέρει την έκθεση στην πόλη ήταν απολύτως σωστή." 

 

Αντίθετα ο ειδικός σε θέματα αυτοκινητοβιομηχανίας Ferdinand Dudenhöffer  ήταν ιδιαίτερα  επικριτικός στην ιδέα. Οι προμηθευτές ήθελαν να δείξουν τις καινοτομίες τους σε πολύ περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων επιτόπου και οι χώροι εκδηλώσεων στην πόλη έγιναν περισσότερο πόλος έλξης για τους συνταξιούχους που αναζητούν μια αλλαγή στην καθημερινότητά τους.

 

Πολυάριθμες δράσεις διαμαρτυρίας στο περιθώριο της έκθεσης

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν επίσης διαδηλώσεις. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου με ποδήλατο, ενώ υπήρχε επίσης ένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Theresienwiese.