· 

Στην ομάδα χάντμπολ της Μπάγερν Μονάχου η 15χρονη Περσεφόνη Θεοδώρου

Στην ομάδα χάντμπολ της Μπάγερν Μονάχου η 15χρονη Περσεφόνη Θεοδώρου 

 

 

Η νεαρή κοπέλα θεωρείται είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Θράκης στο άθλημα της χειροσφαίρισης 

 

Ο αθλητισμός ήταν μονόδρομος για την μαθήτρια της Α' λυκείου στο λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή»  κόρη του καθηγητή φυσικής αγωγής, Ευάγγελου Θεοδώρου, προπονητή ταε κβο ντο, μέλος μάλιστα του προπονητικού τιμ της ομάδας Νταχάου 1865 και εκπαιδευτικού στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου. Στην ομάδα του Νταχάου είναι πολλά ελληνόπουλα που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους.

 

Η απόσπαση του Θεοδώρου σε ελληνικά σχολεία του Μονάχου έφερε τη 15χρονη Εβρίτισσα στη βαυαρική πρωτεύουσα, η οποία δοκιμάστηκε στη Μπάγερν με τον προπονητή, Λαρς Χίμπελερ να ανάβει το πράσινο φως για την ένταξή της στην ομάδα.

 

«Άρχισε προπονήσεις αρχές Ιουνίου, υπέστη έναν τραυματισμό στον αστράγαλο ωστόσο επανήλθε μετά από 10 μέρες στις προπονήσεις χάρις στις ενέργειες των ανθρώπων της ομάδας. Τον Αύγουστο γυρίσαμε στην Ελλάδα για διακοπές ωστόσο με την επιστροφή μας στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο, προχώρησε το πράγμα και η Περσεφόνη εντάχθηκε κανονικά στην ομάδα».

 

«Ό,τι ζητάς το έχεις» 

Με την παραπάνω φράση, ο Θεοδώρου εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει για ένα παιδί το να εντάσσεται στη Μπάγερν, ανεξαρτήτως αθλήματος.

 

«Μπάγερν σημαίνει το μεγάλο, αυτό που ζητά ο κάθε προπονητής και αθλητής για να εξελιχθεί, σου παρέχουν το καλύτερο γήπεδο, καταρτισμένους προπονητές και μοναδικές εγκαταστάσεις σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε ότι είχαμε την ευκαιρία να δηλώσουμε πως επιθυμούμε να έρχεται λεωφορείο να παίρνει το παιδί από το σπίτι, απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να το πηγαίνει στο campus της Μπάγερν. Ο σύλλογος δίνει 1 δις, ευρώ κάθε χρόνο για τα παιδιά μέχρι 18 ετών, σε όλα της τα τμήματα εξασφαλίζοντας όλα όσα χρειάζονται για την εξέλιξή τους», είπε ο εκπαιδευτικός.

 

Πηγή https://www.sdna.gr/ Βλάσης Καμπάνης Φωτο: Γιάννης Μαλκίδης Facebook