· 

Βαυαρία: Tι ισχύει από αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Στη Βαυαρία τα νοσοκομεία είναι στο κίτρινο επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου. 

 

Έτσι από τις 7 Νοεμβρίου θα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες για τον κορωνοϊό, μεταξύ άλλων όσον αφορά την απαίτηση για μάσκα και τους περιορισμούς πρόσβασης

 

Αυτοί είναι οι κανονισμοί

Η υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Βαυαρίας (LGL) ανέφερε 552 ασθενείς με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Βαυαρίας στις 6 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί η οριακή τιμή (που ορίζεται στο νέο Διάταγμα Μέτρων Προστασίας στη Βαυαρία) για το κίτρινο επίπεδο του νοσοκομείου, και έτσι θα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες για τον κορωνοϊό σε κρατιδιακό  επίπεδο από τις 7 Νοεμβρίου.

 

Ο σηματοδότης του νοσοκομείου λειτουργεί ως ένδειξη της επιβάρυνσης του συστήματος υγείας. 

 

Tι ισχύει από αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Εάν το επίπεδο είναι κίτρινο, ο τύπος πάσκας π.χ. στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι και πάλι η μάσκα FFP2 (αντί για ιατρική μάσκα προσώπου). Στο σχολείο και για παιδιά και εφήβους ισχύουν ξανά οι συνήθεις ειδικοί κανόνες (υφασμάτινη μάσκα στο δημοτικό, αλλιώς ιατρική μάσκα).

 

Όλες οι εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις κ.λπ. που ήταν προηγουμένως προσβάσιμες σύμφωνα με τους κανόνες 3G θα είναι προσβάσιμες μόνο σύμφωνα με το 3G plus: Τα μη ανοσοποιημένα άτομα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση μόνο με αρνητικό τεστ PCR. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι τα πανεπιστήμια και οι εξωσχολικές εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και οι βιβλιοθήκες και τα αρχεία - όπου η πρόσβαση ισχύει επίσης με ένα γρήγορο τεστ (3G).

 

Για κλαμπ, ντίσκο, οίκους ανοχής και ανάλογες εγκαταστάσεις αναψυχής, το 2G είναι υποχρεωτικό στο κίτρινο επίπεδο.