· 

Λύκειο Μονάχου: Erasmus+

BE COOL,STAY AT SCHOOL* Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου

 

Τη Δευτέρα 29.11.21 το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου υποδέχτηκε στο χώρο του σχολείου τους εταίρους από Ελλάδα και Πορτογαλία κάτω από αυστηρούς κανόνες προστασίας λόγω Covid.Η διευθύντρια Ασημίνα Χρυσικού τους καλωσόρισε και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ι. Σαρακατσάνης.

 

Αρχικά έγινε ανταλλαγή δώρων και οι μαθητές/τριες έδωσαν το απαραίτητο υλικό για την εύρυθμη και σωστή συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα.

 

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου και του Μονάχου .Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες. Η ομάδα από την Ιταλία παρακολουθεί και συμμετέχει στο πρόγραμμα διαδικτυακά. 

 

Τη γνωριμία με τον τόπο μας ανέλαβαν  οι μαθητές/τριες του Λυκείου,  όπως και οι καθηγητές/τριες που συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος κυρία Μαρία Λέγγα, κυρία Μ.Γραφιαδέλλη, κυρία Α. Χρυσικού , κύριο Ι. Κεφάλα και κύριο Στ. Ελευθεριάδη. Το απόγευμα  περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου.

 

Η αποστολή του κάθε σχολείου αποτελείται από  εκπαιδευτικούς και  μαθητές/τριες: 2 εκπ/κοι και 4 μαθητές από Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων  και 3 εκπ/κοι και 7 μαθητές από Escola Secundária de São Pedro da Cova Gondomar της Πορτογαλίας .

 

Τη δεύτερη μέρα, Τρίτη 30.11.21 συνεχίστηκαν οι εργασίες στο χώρο του σχολείου και έγινε διαγωνισμός logoπρογράμματος. Κατόπιν στο γυμναστήριο για άθληση. Το απόγευμα επίσκεψη σε επίσημους φορείς του τόπου μας: Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων  μάς  υποδέχθηκε  ο Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Σιώμος και επίσκεψη στον επιτάφιο Κίονα Καραθεοδωρή που είναι τοποθετημένος στην αυλή του Ναού .