· 

Erasmus+ του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου

Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου

 

*BE COOL,STAY AT SCHOOL*

 

 

Πέρασε μια εβδομάδα(29/11) πλούσια σε δράσεις, σε ανταλλαγές και σε διάχυση καλών πρακτικών πάνω στο θέμα της σχολικής ζωής και στο πως  περνούν το χρόνο τους οι μαθητές/τριες μέσα στο σχολείο. Η εβδομάδα κύλισε με εργασίες σε  μικτές διακρατικές ομάδες, παιχνίδια γνωριμίας για “σπάσιμο πάγου”, ενώ οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο εκπαιδευτικές μετακινήσεις κατά τις οποίες οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη Ulm και την πόλη Dachau-Gedenkstätte.

Το πρόγραμμα  έκλεισε με την επίσημη απονομή των διπλωμάτων .Την τελευταία ημέρα μαθητές και καθηγητές ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι . Ένα ταξίδι πολύτιμων εμπειριών είχε φτάσει στο τέλος του.

 Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης αυτής επίσκεψης, μαθητές και μαθήτριες  βρέθηκαν από κοντά, γνωρίστηκαν, συζήτησαν, έπαιξαν, αθλήθηκαν και χόρεψαν, έκαναν από κοινού διάφορες δραστηριότητες, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, περιηγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία, εκθεσιακούς χώρους, μουσεία . Εμπειρίες αξέχαστες! Δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας, σχέσεις ζωής.

 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου. Μακροπρόθεσμα, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, αφού η εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων  θα βοηθήσει  στην προαγωγή της γνώσης, στη  βελτίωση  της παρεχόμενης   εκπαίδευσης και ενθάρρυνσης των μαθητών στη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην πλήρη εξάλειψη της μαθητικής διαρροής. Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την ευρωπαϊκή διάσταση της παιδείας αναπτύσσοντας συναισθήματα αδελφοποίησης και συνεργασίας .