Γερμανία: Οι οριστικές αποφάσεις για Όμικρον

Οριστικοποιήθηκαν πριν λίγο οι αποφάσεις από τη σημερινή συνάντηση του Καγκελαρίου και των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα την παραλλαγή Όμικρον. 

 

Εστίαση

Στο χώρο της εστίασης θα επιτρέπονται μόνο άτομα που θα ανήκουν στην κατηγορία 2G plus δηλ. άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον με ημερήσιο αρνητικό τεστ.

 

Εξαίρεση θα αποτελούν άτομα που έχουν κάνει την 3η δόση (αναμνηστική) . Ως ημερομηνία έναρξης της νέας ρύθμισης υπήρχε η 15η Ιανουαρίου η οποία διαγράφηκε από το κείμενο απόφασης και αντικαταστήθηκε από τη φράξη " σύντομα" 

 

Καραντίνα

 

Η δεύτερη αλλαγή αφορά την καραντίνα και απομόνωση. Συγκεκριμένα άτομα που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση (3η) θα εξαιρούνται της καραντίνας (σήμερα προβλέπεται 14ημερη καραντίνα χωρίς δυνατότητα μείωσης με τεστ).

 

Επίσης θα εξαιρούνται άτομα που το δεύτερο εμβόλιο δεν ξεπερνάει τους δυο μήνες.

 

Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες η καραντίνα θα είναι 10ήμερη.

 

Για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα περίθλαψης και άλλων ζωτικής σημασίας υποδομών.η απομόνωση μετά τη μόλυνση μπορεί να τερματιστεί μετά από επτά ημέρες με υποχρεωτική εξέταση τεστ PCR, εάν οι πάσχοντες ήταν χπροηγούμενα χωρίς συμπτώματα για 48 ώρες.

 

Για μαθητές η καραντίνα θα λήγει μετά από 5 μέρες με τεστ.

 

Πηγή: Tagesschau