· 

Έρευνα: Το 40% δεν θέλει ένα Oktoberfest το καλοκαίρι

Ο Δήμος Μονάχει έχει συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να μην καταργηθεί και φέτος το πανηγύρι.  Mια από τις σκέψεις είναι η διοργάνωση του πανηγυριού τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Σε μια έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό της «Augsburger Allgemeine».το 40 % των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της διοργάνωσης του Oktoberfest το καλοκαίρι. Ωστόσο, τουλάχιστον το 31% πιστεύει ότι η ιδέα μπορεί να είνει και καλή ενώ το 29 % των ερωτηθέντων είναι αναποφάσιστοι.

 

Από την άλλη και ο επικεφαλής της Wiesn, Clemens Baumgärtner, είχε δηλώσει πρόσφατα: "Για μένα προσωπικά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το Oktoberfest τον Ιούλιο . Και τον Αύγουστο έχουμε στη Βαυαρία τις καλοκαιρινές διακοπές."

 

Διαφωνία και από το συνδικάτο της αστυνομίας στη Βαυαρία (DPolG) το οποίο έχει  επικρίνει την καλοκαιρινή ιδέα. "Το καλοκαίρι είναι το μόνο χρονικό διάστημα όπου περίπου 30.000 αστυνομικοί στην Βαυαρία μπορούν να κάνουν μεγάλες διακοπές και να μειώσουν τις υπερωρίες τους.