· 

Aλλαγή γραμμής στην πανδημία από Söder 

«Σκέφτηκα στην αλλαγή της χρονιάς για πολύ καιρό, είχα πολλές συζητήσεις - ιδιωτικές και πολιτικές - και επίσης έβγαλα έντονα συμπεράσματα από αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας», είπε ο Söder σε συνέντευξή του στην «Münchner Merkur».

 

"Χρειαζόμαστε μια ευρύτερη προσέγγιση τώρα, ειδικά στην μετάλλαξη Omikron. Δεν θα αρκεί πλέον να εξετάζουμε την κατάσταση μόνο από ιατρική και ιολογική άποψη. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις κοινωνικές συνιστώσες."

 

Η κοινωνία δεν είναι μεν χωρισμένη σε δυο ισοδύναμα στρατόπεδα αλλά είναι χωρισμένη.  

 

«Μια μικρή ομάδα με πολύ δυσνόητα επιχειρήματα και μια μεγάλη ομάδα πολύ προσεκτικών ανθρώπων, αλλά και κάποιοι που έχουν ακολουθήσει όλους τους κανόνες αλλά είναι εξαντλημένοι και κουρασμένοι και αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την έννοια κάποιων κανονισμών».

 

Με τους ανθρώπους που ακολουθούν τους αρνητές (Querdenkern) επειδή απλά νιώθουμ ανασφάλεια πρέπει να΄προχωρήσουμε σε συζητήσεις. Καθώς όλοι που εκφράζουν κάποιο σκεπτικισμό δεν είναι αρνητές της πανδημίας ή συνωμοσιολόγοι και ακροδεξιοί. Το πρώτο βήμα είναι να ακούσουμε περισσότερο το τι λένε.

 

" Η mikron δεν είναι η Delta"

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί έχουν περιγράψει μικρότερο αριθμό ασθενών στα νοσοκομεία και ηπιότερη νόσηση. "Η Omikron δεν είναι η Delta. Αυτό σημαίνει: Πρέπει να προσαρμόσουμε ακριβώς ποιοι κανόνες είναι απολύτως απαραίτητοι, αλλά και αναλογικοί. Θέλουμε να συντονίσουμε την "προσοχή" με την "σύνεση".

 

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας πρόσθεσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κοινωνία περιμένει περισσότερα από εμάς από το να εκδίδουμε καθημερινά νέους κανονισμούς. Πρέπει να δικαιολογήσουμε αυτό που κάνουμε με πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο στο μέλλον». (Πηγή: dpa)