· 

Οι αποφάσεις των Υπουργών Υγείας των Ομόσπονδων Κρατιδίων 

Στη συνεδρίασή τους οι Υπουργοί Υγείας των Ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν:

  • Να υπάρχει προτεραιότητυα στα PCR τεστ για ευάλωτες ομάδες ή για εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ιατρεία, κέντρα περίθαλψης. 
  • Εργαζόμενοι σε χώρους με άτομα αυξημένης προστασίας όπως νοσοκομεία και κέντρα πρίθαλψης θα πρέπει να έχουν έως 15 Μαρτίου πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού. Σε διαφορετική περίπτωση οι υγειονομικές υπηρεσίες θα μπορούν να τους απαγορεύσουν την εργασία. 
  • Εμβόλιο Novavax. Στις 21 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο Novavax Οι Υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο ίσως αλλάξει την στάση  των σκεπτικιστών έναντι του εμβολιασμού,  αλλά και την πορεία των εμβολιασμών παγκοσμίως, καθώς είναι το πρώτο πρωτεινικό εμβόλιο που πέφτει στην μάχη.  Είναι πολλοί αυτοί που αρνούνται να εμβολιαστούν καθώς δεν εμπιστεύονται την τεχνολογία  mRNA, με την οποία δρουν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. .Το εμβόλιο της Novavax στηρίζεται σε μία δοκιμασμένη «συνταγή» που χρησιμοποιεται χρόνια κατά της γρίπης, του τετάνου και του κοκκύτη και βασίζεται σε πρωτεΐνες
  • Προτεραιότητες στην ιχνηλάτηση επαφών. Καθώς υπάρχει ραγδαία αύξηση των μολύνσεων οι υγειονομικές υπηρεσίες θα προσανατολιστούν κυρίως στην ιχνηλάτηση επαφών σε νοσοκομεία, κέντρα περίθαλψης, και κέντρα με άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Πηγή: ARD