· 

Fahimi: Η ιρανογερμανίδα Πρόεδρος του DGB

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) που εκπροσωπεί 8 συνδικάτα (μεταξύ αυτών την IGM, Verdi) και περίπου 6 εκατομμύρια μέλη πρότεινε σήμερα ομόφωνα την Yasmin Fahimi για Πρόεδρο.

 

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία τον Μάιο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου θα τελειώσει και η θτεία του  Reiner Hoffmann.

 

Η Yasmin Fahimi εργάστηκε ως υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας ενώ το 2017 εκλέχτηκε στην Ομοσπονδιακή Βουλή. Για δυο χρόνια περίπου (Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριο 2015) είχε εκλεγεί Γενική Γραμματέας του SPD.

 

Η καταγωγή της Yasmin  Fahimi είναι από το Ιράν (ο πατέρας της Ιρανός και η μητέρα της Γερμανίδα).

 

Μεγάλωσε με τον μεγαλύτερο αδερφό της στο Ανόβερο με τη μητέρα της (κοινωνική λειτουργό). Ο πατέρας της, χημικός από το Ιράν, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν εκείνη γεννηθεί. 

 

Η Fahimi παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Altwarmbüchen από το 1974 έως το 1978 και το γυμνάσιο στο Isernhagen από το 1978 έως το 1987. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου από το 1987 έως το 1989 και χημεία από το 1989 έως το 1998 όπου ολοκλήρωσε και τις σπουδές της .