· 

Διπλωμάτες:«9.973 κλήσεις: Όλες χωρίς καμία ποινή»

BILD: «9.973 κλήσεις: Όλες χωρίς καμία ποινή! Έτσι οι θρασείς διπλωμάτες τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στο Βερολίνο»

 

Το ρεπορτάζ (Boris Dombrowski) αναφέρει:

 

//Διπλωμάτες-τροχαίοι παραβάτες: Όρια ταχύτητας, απαγόρευση στάθμευσης, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος -αυτά δεν φαίνεται να ενοχλούν πολλούς εξ αυτών. Μόνο τον περασμένο χρόνο, έπεσαν βροχή οι 9.973 κλήσεις εις βάρος μελών του Διπλωματικού Σώματος στο Βερολίνο για τροχαίες παραβάσεις!

 

Αυτό δείχνει η αδημοσίευτη ακόμη απάντηση της Γερουσίας σε γραπτό αίτημα του ειδικού σε θέματα Εσωτερικής Πολιτικής του CDU Frank Balzer.

 

Σύμφωνα με αυτή, 2.550 διπλωματικά οχήματα με ειδικές πινακίδες κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Κατά μέσο όρο, καθένα από αυτά βρέθηκε στο στόχαστρο των γερμανικών Αρχών επιβολής του νόμου τέσσερις φορές εντός του 2021.

 

Συνηθέστερες παραβάσεις: Υπερβολική ταχύτητα, παράνομο παρκάρισμα. Οι πιο συχνοί παραβάτες είναι από τη Σαουδική Αραβία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

 

Ωστόσο, τα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας δεν τρέχουν μόνο με υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους του Βερολίνου, αλλά συχνά εξαφανίζονται και από τον τόπο του ατυχήματος: Σε συνολικά 46 ατυχήματα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου (δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για τον Δεκέμβριο) με 15 ελαφρούς τραυματισμούς, απλώς εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος σε 28 περιπτώσεις.

 

Ποσοστό εγκατάλειψης του τόπου ατυχήματος: 60,86%! Το πρόβλημα: Λόγω της διπλωματικής τους ιδιότητας απολαμβάνουν ασυλίας, πράγμα που σημαίνει ότι αποκλείεται η δίωξή τους!

 

Έτσι, το Βερολίνο έχασε πέρυσι μέσα από τα χέρια του 201.098,50 Ευρώ σε πρόστιμα. Καταγράφηκαν σχεδόν 10.000 πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις. Το 2019 ο αριθμός τους ήταν διπλάσιος.

 

«Στο σημείο αυτό μπορεί να φανεί ξεκάθαρα ότι η δράση των μελών της Διπλωματικής Υπηρεσίας πλήττεται επίσης σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο Balzer στη BILD.

 

Αυτό που είναι τρομακτικό για τον πολιτικό του CDU, ωστόσο, είναι ότι το ποσοστό όσων φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τόπο ατυχήματος είναι «σχεδόν σταθερά πάνω από το 60% από το 2009 και μετά». «Η Γερουσία θα πρέπει για ακόμα μια φορά να απευθύνει έκκληση στις διπλωματικές αποστολές να βελτιώσουν την κατάσταση», ζητά ο Balzer.

 

Διότι: «Αν και οι οδηγοί μένουν ατιμώρητοι λόγω ασυλίας, για τον εμπλεκόμενο στο ατύχημα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές περιπλοκές όσον αφορά ασφαλιστικά θέματα».//