· 

Aλλάζει όνομα η Daimler Mercedes-Benz

Η αλλαγή αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά δομικών ανακατατάξεων για την αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε ως Daimler-Benz AG το 1926.

 

Η Daimler AG θα μετονομαστεί επίσημα σε Mercedes-Benz Group AG και θα λέγεται έτσι, από την Τρίτη, την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου, σε μια κίνηση που έχει ως στόχο το «ξεκλείδωμα» της δυναμικής των μετοχών της εταιρείας.

 

Η αλλαγή αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά δομικών ανακατατάξεων για την αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε ως Daimler-Benz AG το 1926.

 

Η μάρκα Mercedes είναι το σημαντικότερο κομμάτι της εταιρείας και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, πιστεύεται πως μπορεί να «ξεκλειδώσει» όλη τη δυναμική της μετοχής της εταιρείας.«Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε την αξία της εταιρείας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kaellenius, πριν λίγεςμέρτες. Ο στόχος που έχει τεθεί για την αξία της εταιρείας, δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αξίζει να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή η αποτίμηση της εταιρείας βρίσκεται λίγο κάτω από τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Η αρχή στη λογική της αλλαγής του ονόματος, έγινε από την Daimler Truck AG, που από τον περασμένο Δεκέμβριο που αποσπάστηκε από τη νέα Mercedes-Benz, έχει σημειώσει ήδη μια μικρή αύξηση. Η μετοχή της Mercedes-Benz, έχει σήμερα φτάσει έως και τα 74,25 ευρώ– που είναι τιμή ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας από το 2015 έως τώρα.

 

Μια premium αυτοκινητοβιομηχανία, φαίνεται εξ ορισμού μικρή και ξεπερασμένη και οι αναλυτές εκτιμούν πως με την αλλαγή του ονόματος, οι επενδυτές μπορούν να δουν την «ηλεκτρική προοπτική» της Mercedes, δίνοντας την απαραίτητη σημασία στη μετοχή της. Αυτό θα φέρει τη Γερμανική εταιρεία σε πλεονεκτική θέση, καθώς θα μπορεί να «κλέψει» την προσοχή που απολαμβάνουν αυτή την περίοδο εταιρείες όπως η Tesla και η Lucid Motors, που κάνουν πολύ δυνατές χρηματιστηριακές πορείες.

 

Πηγή: newsauto