· 

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Βαυαρίας για τα κενά εκπαιδευτικών

Διαφωνία ΕΛΜΕ Βαυαρίας στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα σχολεία Μονάχου και Νυρεμβέργης

 

Σε διαμαρτυρία στην Υπουργό παιδείας προχώρησε η Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας (συνδιακαλιστικό όργανο αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία) με αφορμή την ανακοίνωση του Συντονιστικού Γραφείου Μονάχου για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Δημοτικά και Γυμνάσια Μονάχου και Νυρεμβέργης

 

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να "ολοκληρωθεί η  διαδικασία  των  αποσπάσεων  που  βρίσκεται  σε  εξέλιξη  από το Ελληνικό Υπ. Παιδείας"  δηλ. να αποσπαστούν εκαπιδευτικοί από την Ελλάδα και επίσης " να αντιμετωπιστεί το  πρόβλημα  στην  ουσία  του,  που  είναι  η  απροθυμία των  εκπαιδευτικών  να  έρθουν  στο  εξωτερικό  λόγω  έλλειψης  ουσιαστικών κινήτρων" επισημαίνει η επιστολή των εκπαιδευτικών .

 

Με αφορμή την διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο και η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου. 

 

Η Χαρά Κεφαλίδου επικαλέστηκε την επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας η οποία επισημαίνει "τις σοβαρές ελλείψεις, ακόμα και σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων, στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας μέχρι σήμερα" αναφέρει η Βουλευτής.

Επιπλέον η Βουλευτής επισημαίνει την πρόταση της ΕΛΜΕ που ζητάει μεταξύ άλλων "την έγκαιρη, μέχρι τέλους Μαΐου εκάστου έτους, απόσπαση των εκπαιδευτικών, την επαναφορά της απόφασης Κουκοδήμου σχετικά με τα κριτήρια τοποθετήσεων, την πενταετή απόσπασή τους με επιμίσθιο, καθώς και την παράτασή της για οικογενειακούς λόγους".