· 

Play-off η Μπουντεσλίγκα ;

H νέα πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL), Ντονάτα Χόπφεν, άνοιξε μια συζήτηση για το θέμα των πλέι οφ στο γερμανικό πρωτάθλημα, μιλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

 

Μάλιστα το γεργονός ότι η Μπάγερν Μονάχου, νικήτρια των 10 από τα 12 τελευταία πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα εννέα στη σειρά, συντάχθηκε με την πρόταση αφήνει ανοιχτή την προοπτική.

Ο  Όλιβερ Καν δήλωσε (Kicker)  «Βρίσκω συναρπαστικό να σκέφτομαι νέα μοντέλα, όπως τα πλέι οφ για την Μπουντεσλίγκα», δήλωσε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας.

 

«Ένα σχήμα στην Μπουντεσλίγκα με ημιτελικούς και τελικούς θα σήμαινε περισσότερο ενθουσιασμό για τους φιλάθλους. Θα είχε νόημα, λοιπόν, να παίξουμε με μια τέτοια ιδέα. Εμείς στη Μπάγερν είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Ένα νέο φορμάτ θα τεθεί επίσης σε ισχύ στο Champions League από το 2024 κι έχουμε μεγάλες ελπίδες», κατέληξε ο Καν.

 

H συντριπτική πλειονότητα των συλλόγων της Μπουντεσλίγκα είναι ενάντια στην ιδέα των πλέι οφ, συμπεριλαμβανομένων των Ρούντι Φέλερ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μάρκους Κρέσε (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) ή Ντιρκ Ζίνγκλερ (Ουνιόν Βερολίνου).

 

Βέβαια η αλλαγή μορφής (και αν αυτή τηελικά πραγματοποιηθεί) μάλλον θα πάρει χρόνο . Αλλωστε η DFL διευκρίνισε μέσω του Kicker: «Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορετικές ιδέες σχετικά με τη μορφή του πρωταθλήματος, αλλά προς το παρόν απέχουν πολύ από μια απόφαση και ακόμη λιγότερο από το να εφαρμοστούν. Η DFL θα προετοιμάσει προσεκτικά αυτή τη διαδικασία ανοιχτής συζήτησης και θα την οδηγήσει μαζί με τους συλλόγους τους επόμενους μήνες».