· 

Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης

Στις 29 Μαΐου 2022 το Γενικό Λύκειο Μονάχου πραγματοποίησε Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης στο χώρο του σχολείου. Μια γιορτή, ένα γλέντι, όπου περίσσεψαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι ευχές. 

 

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν οι 90 απόφοιτοι, ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Η αυλαία άνοιξε με την υποδιευθύντρια Μαρία Γραφιαδελλη που υποδέχτηκε τους μαθητές επι σκηνής. Κατόπιν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Ιωάννης Σαρακατσανης απηύθυνε χαιρετισμό   .

 

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο 30΄ περίπου που περιλάμβανε φωτογραφίες των αποφοίτων και από τις τρεις τάξεις του λυκείου σχολιασμένο με εύθυμη διάθεση από την μαθήτρια Νικολέττα Καββαδία. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δράσεις του ΕRASMUS όπου συμμετείχαν οι μαθητές. Από τη Β΄ λυκείου το δικό της στίγμα έδωσε η μαθήτρια Φωτεινή Βελέντζα και από την Α΄ Λυκείου παίζοντας «ο καραγκιόζης στο σχολείο» ο Αλέξανδρος Παπαθανασίου τους αποχαιρέτησε με το δικό του τρόπο . Μουσική και χορός έδεναν αρμονικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα . Σκέψεις για τη σχολική ζωή εξέφρασαν οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου : Δήμητρα Σαρακατσάνη και Μαρία Χρυσαφίνη .

 

Την ταπεινή εκδήλωση όπως χαρακτήρισε , έκλεισε με το λόγο της  η διευθύντρια Ασημίνα Χρυσικού αφιερώνοντας στα παιδιά ένα απόσπασμα   του πολιτικού στοχαστή και λογοτέχνη Γεωργίου Θεοτοκά: « Για τελευταία φορά μπήκα στην τάξη μου. Τελευταία φορά! Περνούσε γοργή η σχολική ζωή κι έφυγε για πάντα. Κι έσβησε μπροστά μου ολόδροσο το πρώτο κεφάλαιο του βίου. Κι όλα εκείνα τα μικρά, τα ασήμαντα τα χαρακτηριστικά του, τάνιωθα μέσα μου να φεύγουνε από τον κύκλο της πραγματικότητας και να μπαίνουμε κάτω από το πέπλο το μαύρο και διάφανο της ενθύμησης της νεκρής. Την έβλεπα τη γριά την τάξη μου. Και την έβλεπα στην ποίηση βουτηγμένη, ξερή και άγαρμπη όπως είτανε. Κι είτανε η ποίησή της αληθινή τώρα που έπαυε πια για μένα να υπάρχει». Η τελετή ολοκληρώθηκε με αναμνηστικά δώρα από το σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και με γλυκίσματα και αναψυκτικά . 

 

Οι μαθητές/τριες που παρουσίασαν την τελετή: Μαργαρίτα Τσιρογιάννη , Πισπίτσου Δήμητρα , Ντάβαρη Λουκία ,Νικολέττα Καββαδία . Ποίημα : Ανθία Λεονταρίδου , Πήχα Παναγιώτα . Τραγούδι: Τάσση Αντζελίνα