· 

Γερμανία: Τι αλλλάζει από 1η Σεπτεμβρίου 

Mια σειρά από αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά κυρίως τους εργαζόμενους και καταναλωτές θα τεθούν σε εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα :

Επίδομα 300 € για όλους τους εργαζόμενους. Το επίδομα θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι (θα προστεθεί ως μεικτό ποσό στο μηνιαίο μισθό) ανεξάρτητα της μορφή εργασίας. Η μοναδική κατηγορία κατοίκων που δεν θα λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα είναι οι συνταξιούχοι και και φοιτητές που δεν εργάζονται.

Ακόμη και να μην εργάζεται κάποιος τον Σεπτέμβριο έχει δικαίωμα στο επίδομα με την προυπόθεση να έχει εργαστεί μέσα στο 2022.

 

Κορωνοιός

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, θα λήξει ο νόμος περί προστασίας από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου οι ισχύουσες διατάξεις για τον περιορισμό της πανδημίας. Για τη συνέχεια το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας έχει ήδη συντάξει ένα πακέτο με νέους κανόνες για τον κορωνοϊό για τους επόμενουςμήνες.

Οι νέες ρυθμίσεις προστασίας πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο και προβλέπει τεστ και μάσκες να επανέλθουν και πάλι στην καθημερινή ζωή. 

Στην εναέρια και την υπεραστική κυκλοφορία θα διατηρηθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 όπως νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις περίθαλψης. 

 

Ηλεκτρονικές συνταγές 

Τα φαρμακεία είναι υποχρεωμένα να δέχονται από 1η Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικές συνταγές. Η υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής δεν αφορά (ακόμη) τα ιατρεία.

 

Εργαζόμενοι στον τομέα της περίθαλψης 

Με το νέο νόμο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου ( Weiterentwicklung der Gesundheitsversorgung (GVWG)) προβλέπει αύξηση και στους μισθούς των περισσοτέρων εργαζομένων.  - 

Θεωρείται όμως παράλληλα πολύ πιθανό ο νέος νόμος να φέρει αυξήσεις στα μηνιαία κόστη για όσους κατοικούν σε κέντρα περίθαλψης.

 

Αύξηση της συνδρομής στο Amazon Prime 

Από 15 Σεπτεμβρίου ένα απλό συμβόλαιο (Standard-Abo) θα αυξηθεί 1 € και θα κοστίζει πλέον 8,99 Euro μηνιαίως . Η ετήσια συνδρομή θα αυξηθεί στα 89,90 €

 

Coca Cola 

Θα αυξήσει τις τιμές από 1η Σεπτεμβρίου και μαζί με την Coca Cola θα αυξηθούν και οι τιμές της Fanta και Sprite. 

 

Καινοτομία στο iPhone: η εγγραφή φαρμάκων έρχεται

Με την ενημέρωση του iOS 16 τον Σεπτέμβριο του 2022, τα iPhone θα λάβουν μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή "Apple Health". Αυτή θα καθιστά δυνατή την καταγραφή της φαρμακευτικής αγωγής και τη δημιουργία ενός σχεδίου φαρμακευτικής αγωγής για τη λήψη τους - συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ορισμού υπενθυμίσεων.