· 

Εκδήλωση Μ-Π.Ο.Ε.Μ. & Nαζίμ Χικμέτ

Μ.-Π.Ο.Ε.Μ. & Ναζίμ Χικμέτ - εκδήλωση αλληλεγγύης για τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία - Συρία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το Σάββατο 11.03 στην αίθουσα της Feuerwache η εκδήλωση αλληλεγγύης για τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία - Συρία που κάλεσαν απο κοινού το τούρκικο πολιτιστικό κέντρο Ναζίμ Χικμέτ και η πολιτιστική ομάδα Ελλήνων μεταναστών (Μ.-Π.Ο.Ε.Μ.)

Καταδείχτηκαν οι υπαίτιοι που βάζουν τους λαούς και των δύο χωρών στη ζυγαριά κόστους - οφέλους, οι ίδιες εγκληματικές πολιτικές που οδήγησαν στην κατασκευή κτηρίων λαϊκών οικογενειών που πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα στην Τουρκία και στην δρομολόγηση τραίνων που μεταφέρουν επιβάτες στα τυφλά στην Ελλάδα.

Τονίστηκε η δύναμη της αλληλεγγύης, η δύναμη που φοβάται το εχθρικό στον λαό κράτος. 

Αυτή η δύναμη που οργάνωσε στην γειτονική χώρα ολόληρες επιχειρήσεις διάσωσης και διεκδικέι στους δρόμους μέτρα προστασίας.

Αυτή η δύναμη που δύο βδομάδες ενώνει στην Ελλάδα εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές κάτω από το σύνθημα ¨Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!".

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενίσχυσαν μουσικοί απο τις 2 πλευρές του Αιγαίου, ενώ ενδιάμεσα απαγγέλθηκαν ποιήματα των Χικμέτ και Ρίτσου και στις δύο γλώσσες.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα σταλούν για ενίσχυση των σεισμόπληκτων μέσω του πολιτιστικού κέντρου Ναζίμ Χικμέτ.