· 

ΤΕΓ: Παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου! 

 

 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Σάββατο, 20 Μαΐου η παρουσίαση του μηχανισμού των Αντικυθήρων στους μαθητές των Τ.Ε.Γ. από τον κ. Μάρκο Σκουλάτο.  Ο κ. Σκουλάτος είναι διδάκτορας Φυσικής και ερευνητής στο κέντρο ερευνών του ‘‘Forschungs-Neutronenquelle Heinz Maier-Leibnitz (FRM II)‘‘ του Πολυτεχνείου Μονάχου. 

 

Αρχικά ο ερευνητής και ενεργό μέλος των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου, εξήγησε το πως ακριβώς λειτουργούσε ο μηχανισμός κατά την αρχαιότητα και ποια ήταν η χρησιμότητά του. Στη συνέχεια παρουσίασε μια εφαρμογή στο κινητό που δημιούργησε ο ίδιος με έναν συνεργάτη του, από όπου ο καθένας μπορεί με απλό τρόπο να αντλήσει απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του. Τέλος, και αφού έδειξε σύγχρονα αντίγραφα του μηχανισμού απάντησε με μεγάλη θέρμη σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. 

 

 Θα θέλαμε από αυτή τη θέση να ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά τον κ. Σκουλάτο για την τόσο ενδιαφέρουσα παρουσίασή του, αλλά και τον εμπνευστή της εκδήλωσης κ. Δημήτρη Καραμήτρο (6α) που με μεγάλη προθυμία ακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί κ. Μαρία Πατσιλίβα (7η) , κ. Θέμης Μουτσίσης (6β) και κ. Σεραφείμ Ψαρράς (5β) 

 

Φωτό: Θέμης Μουτσίσης , Δημήτρης Καραμήτρος