Ελληνικό Λύκειο Μονάχου: Εκδήλωση

Και η γιορτή συνεχίζεται…

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας μια ακόμη δράση έλαβε χώρα στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά, μαθητές της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να πικοινωνήσουν διαδικτυακά με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα της Αθήνας. Παρόλο που αυτή η συνάντηση έγινε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε σε μια πολύ ζεστή, αυθόρμητη και ταυτόχρονα εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία οι μαθητές και από τα δυο σχολεία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ελληνική

γλώσσα, την αξία και τη χρήση της, τον τρόπο αξιοποίησής της, τη θέση της τόσο στην Ελληνική όσο και στη Γερμανική κοινωνία. Με ιδιαίτερο και πραγματικό ενδιαφέρον άκουσαν οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα τις εμπειρίες και τις θέσεις των δικών μας μαθητών, τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν στη Γερμανία, καθώς και τις ιδιαιτερότητες του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βαυαρία.

 

Ωστόσο, όλοι οι μαθητές διαπίστωσαν με έκπληξη κοινές καθημερινές τους συνήθειες και πρακτικές! Ο ενθουσιασμός ήταν ολοφάνερος· τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών. Στο τέλος, αποχαιρετίστηκαν με θέρμη και έδωσαν υποσχέσεις για μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις.

Αυτό Είναι Το Σχολείο! Ένα σχολείο ανοιχτό στον διάλογο, στη διάδραση, στην ανταλλαγή απόψεων, στην επικοινωνία, στη δημιουργικότητα!

 

Τη διαδικτυακή συνάντηση και συζήτηση των μαθητών οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες Κλάδου Αθηνά και Γιαννάκη Μυρτώ από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και οι καθηγήτριες Γραφιαδέλλη Μαρία, Παναγή Ρεβέκκα-Μαρίνα, Σκαμπαρδώνη Αγορίτσα από το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή».