Τι είναι και ποιους συμφέρει το AEGEAN Pass

Η Aegean καθιέρωσε το τελευταίο διάστημα το Aegean Pass.

 

Τι είναι, πως λειτουργεί και ποιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά του.

 

Τι είναι λοιπόν το Aegean Pass

 

Το πάσο κοστίζει ανάλογα με το πόσα και ποια δρομολόγια θα περιέχει .

 

Υπάρχουν δυο δυνατότητες αγοράς ταξιδιών, δηλ αγορά 10 εισιτήριων ή 6 εισιτήριων (απλών διαδρομών)

 

Π.χ. Μόναχο - Αθήνα : Η τιμή για 10 εισιτήρια (σε παρένθεση η τιμή για 6 εισιτήρια) είναι: 

 

  • Με δυνατότητα να κάνετε την κράτηση της πτήσης σας το αργότερο 30 ημέρες πριν την αναχώρησή σας, 460,00 € αν αγοράσετε 10 ταξίδια (306,00 € αν αγοράσετε 6 ταξίδια) 
  • Με δυνατότητα να κάνετε την κράτηση της πτήσης σας το αργότερο  7 ημέρες πριν  της αναχώρησής σας  560,00 € (366,00 €) 
  • Με δυνατότητα να κάνετε την κράτηση της πτήσης σας μέχρι την ίδια ημέρα της αναχώρησή σας 660,00 € (426,00 €)

Αρα ο ταξιδιώτης που αγόρασε το Aegean Pass με 6 εισιτήρια για το δρομολόγιο Μόναχο-Αθήνα-Μόναχο μπορεί να ταξιδέψει μέχρι συνολικά 6 φορές το δρομολόγιο Μόναχο-Αθήνα ή Αθήνα-Μόναχο με δικαίωμα κράτησης το αργότερο 30 μέρες πριν την πτήση θα πληρώσει εφάπαξ 306,00 € .

 

Για κάθε πτήση πρέπει να πληρώνονται οι φόροι αεροδρομίων Οι φόροι αεροδρομίου καταβάλλονται κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κράτησης της κάθε μίας πτήσης. Το εκάστοτε αεροδρόμιο ορίζει τους φόρους αεροδρομίου..

 

Αρα εκτός τα 306,00 € ο ταξιδιώτης στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πληρώσει μεταξύ 40 € και 60 € για κάθε πτήση - ανάλογα με το αεροδρόμιο που θα επιλέξει. 

 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο ταξιδιώτης θα πληρώσει :

 

306,00 € το πάσο + 6 δρομολόγια Χ 40 € περίπου φόρους  =  συνολικά 546,00 €. 

 

Το κάθε ταξίδι με επιστροφή θα του κοστίσει 182,00 € περίπου.

 

Για όποιον αγοράσει 10 δρομολόγια το κόστος ανά εισιτήριο είναι μικρότερο. π.χ. 

 

460 € + 10 δρομολόγια Χ 40 € = 860 € δηλαδή το κάθε ταξίδι κοστίζει 86,00 € 

 

Οι τιμές διαφέρουν από αεροδρόμιο και δρομολόγιο 

 

Π.χ. Πάσο με 6 δρομολόγια και με δυνατότητα να κάνετε την κράτηση της πτήσης σας το αργότερο 30 ημέρες πριν την αναχώρησή σας 

 

  • Ντίσλεντορφ - Θεσσαλονίκη  : 444,00 € (+ φόρους αεροδρομίων για κάθε πτήση) 
  • Φρανκφούρτη - Θεσσαλονίκη : 378,00 € 
  • Στουτγάρδη - Θεσσαλονίκη : 432,00 €
  • Μόναχο - Θεσσαλονίκη : 390,00 €
  • Ζυρίχη - Αθήνα : 372,00 €
  • Λονδίνοπ - Αθήνα: 468,00 € 

Το AEGEAN Pass ισχύει για πτήσεις εντός 12 μηνών από την ημερομηνία αγοράς του και ακολουθεί τους όρους ναύλου του Flex ναύλου.

 

Το AEGEAN Pass μπορεί να αγοραστεί και για δρομολόγια εσωτερικού (της Ελλάδας), ενώ μπορεί κανείς να επιλέξει και περισσότερα αεροδρόμια π.χ. AEGEAN Pass: Γερμανίας (με δρομολόγια από και προς Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Μόναχο) Στην περίπτωση αυτή το πάσο με 6 πτήσεις και την κράτηση της πτήσης σας το αργότερο 30 ημέρες πριν την αναχώρηση κοστίζει 750 € + φόρους αεροδρομίου για κάθε πτήση 

 

Συμπέρασμα: Το Aegean Pass αφορά κυρίως ταξιδιώτες που έχουν σχεδιάσει τουλάχιστον δυο σταθερά ταξίδια το έτος. Ιδιαίτερα όταν τα ταξίδια είναι προγραμματισμένα για περιόδους που οι τιμές των εισιτηρίων είναι αυξημένες.

 

Αλλά και ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ταξίδι για φέτος το καλοκαίρι και δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση και με δεδομένες τις τιμές των εισιτηρίων ίσως να προσφέρεται η αγορά του πάσου καθώς θα έχουν ελέυθερα εισιτήρια για τους επόμενους 12 μήνες.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι αυτονόητο ότι θα μπορείτε να βρείτε εισιτήριο για την ώρα πτήσης που επιθυμείτε. Σε μια δοκιμή για ταξίδι Φρανκφούρτη - Αθήνα το σύστημα πρόσφερε μόνο μια πτήση.