· 

Ποιο είναι το αγαπημένο μοντέλο ΙΧ των Γερμανών

Σύμφωνα με έρευνα της YouGov, η Mercedes-Benz δεν είναι πλέον η πιο δημοφιλής μάρκα αυτοκινήτων μεταξύ των Γερμανών και αυτό για πρώτη φορά από το 2020. Ο κατασκευαστής με έδρα τη Στουτγάρδη πρέπει να αρκεστεί φέτος στη δεύτερη θέση με βαθμολογία 23,4 μονάδων στο δείκτη μάρκας.

 

Την πρώτη θέση εξασφαλίζει φέτος - αν και πολύ οριακά - η αυτοκινητοβιομηχανία Audi με έδρα το Ίνγκολσταντ με 23,5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται φέτος η VW (22,6 βαθμοί), η οποία έτσι βελτιώθηκε κατά μία θέση σε σχέση με πέρυσι. Η BMW, από την άλλη πλευρά, υποχώρησε κατά μία θέση. Ο κατασκευαστής του Μονάχου βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 22,4 βαθμούς. Η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία είναι η Skoda στην πέμπτη θέση (15,2 βαθμοί).

Η Toyota ηγείται του δεύτερου μέρους της πρώτης δεκάδας με 14,6 βαθμούς. Ακολουθούν η Volvo (14,4 βαθμοί), η Porsche (13,5 βαθμοί), η Opel (12,8 βαθμοί) και ο αμερικανικός κατασκευαστής Ford (12,3 βαθμοί).

 

Mercedes, VW, BMW, Audi: οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στο διεθνές top 10

 

Σε διεθνή σύγκριση, οι γερμανικοί κατασκευαστές έχουν ώς συνήθως καλές επιδόσεις. Η πρώτη θέση εδώ πηγαίνει στην Toyota, αλλά από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση καταλαμβάνονται όλες από γερμανικές εταιρείες (Mercedes-Benz, BMW, VW και Audi).

Πηγή: Chip